Hidrolik Debriyaj Ayarı Nasıl Yapılır

ABONE OL
Hidrolik Debriyaj Ayarı Nasıl Yapılır

Hava sıkışabilir yapıya sahiptir. Hidrolojik sistem debriyaja sahip olan araçlarda meydana gelen hava sıkışması, arızanın da temel nedenidir. Hidrolojik debriyaja sahip olan araçlarda ise ayar yapmayı gerektiren bazı durumlar vardır. Bunlar debriyajın hareketinde değişimler, debriyajın ayrılmasının zor olması ya da pedal sesi gibi sayılabilir.

Olası bir şekilde debriyajınızla ilgili sorun yaşamaya başlarsanız aklınıza gelebilecek ilk şey hidrolojik olması gerekir. Doğal olarak ayarlandıktan sonra sorun ortadan kalkacaktır.

Hidrolik debriyaj Ayarı İçin Gereken Malzemeler

Debriyaj pedalındaki havaya ayar yapabilmek için öncelikli olarak havanın boşaltılmasını sağlamak gerekir. Ancak bunu yapabilmek için gerekli olan malzemelerin elinizin altında olması şarttır.

Havayı boşaltırken doğru boşaltıcının kullanılması veya bu iş için hazırlanmış olan cihazlardan destek almak gerekir. Bu aletler olmadan debriyajın havasının boşaltılması kolay olmayacağı gibi istenilen net sonucu da vermez.

Hidrolojik debriyaj ayarını yapabilmek için aşağıdaki malzemelerin olması gerekir.

Hidrolik Debriyaj Ayarı İçin Gereken Malzemeler

  • Hava boşaltma nipeline uyan net bir tüp
  • Hidrolik sıvısı toplama kabı
  • Vakum ünitesi

Hidrolik Debriyaj Ayarını Kendiniz Yapabilir misiniz?

Hidrolik debriyaj ayarına başlamadan önce bilinmesi gereken şey mutlaka üretici firmanın talimatlarının izlenmesidir. Bunun içinde bu işi yapabilmek uzmanlık isteyen bir durumdur. Yalnızca kılavuz üzerindeki bilgileri okumanız yetmeyecek ve daha önce hidrolojik debriyaj ayarını defalarca kez yapmış olmanız gerekecektir. Teknik bir bilgi olmasına karşın tecrübe gerektirir. Bunun içinde evde kendinizin yapabilmesi söz konusu olmadığı gibi doğruda olmayacaktır.

Aracınızın debriyajında meydana gelebilecek en basit bir hata motorun çalışmasını tehlikeye atacağı gibi aynı zamanda sizi de güvenli sürüşten uzaklaştıracaktır. Bunun için söz konusu debriyaj olduğunda sorunu daha büyütmemek için en yakın yetkili servis ya da ustaya aracınızı götürmenizi tavsiye ederiz.

Hidrolik Debriyaj Onarım Fiyatı

Hidrolik debriyajınızın tamiriyle ilgili olarak ödeyeceğiniz rakam aracın modeline göre değişeceği gibi yaptırdığınız yere göre de farklılık gösterir. Bunun için net fiyat belirtmeden önce servisinizle görüşmeniz doğru olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.10.2021

Fren Pedalı Nedir? Fren Sistemindeki Rolü Nedir

08.12.2021

Egzoz Sistemi ve Sorunların Giderilmesi

21.05.2020

2020 Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar

23.01.2023

Cam Filmleri Muayeneden Geçer mi