Hibritin Yağ Değişimine Ne Sıklıkta İhtiyacı Var

ABONE OL
Hibritin Yağ Değişimine Ne Sıklıkta İhtiyacı Var

Hibrit bir araç aldınız, ancak bu araçlar henüz yeni teknolojiye sahip olduklarından dolayı ne yapmanız ve yağ değişimlerinin ne sıklıkla olması gerektiği konusunda fikriniz yok. Bu makalemizde sizi ne yaptığınızdan emin hale getirebilecek olan hibrit araçlarda yağ değişiminin nasıl olması gerektiği hususunda bilgilendirelim istedik.

Hibrit araçlar, elektrikli bataryanın yanı sıra yanmalı motor kullanır; bu yüzden hala eski araçlarda olduğu gibi motor yağına ihtiyaç duyarlar. Yani genelde insanların karıştırdığı gibi hibrit araçlar elektrikle çalışan arabalar değildir. Hibrit aracın ihtiyaç duyduğu yağı bileşenlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak, onarım ihtiyacını önlemek ve optimum performans sağlamak için değiştirmeniz şarttır. Değişim ise normal araçlarla aynı şekildedir. Farklı olan hususlar ise otomobilin kullanım kılavuzu içerisinde belirtilmiş olacaktır. Motor yağ değişimi esnasında üreticilerin tavsiyelerine uymak işinizi her zaman kolaylaştıracaktır. Genel bir kural ise her 5.000–10.000 km’de bir değiştirmek olmuştur.

Hibrit araçlar, büyük akülere sahiptir, fakat söz konusu yağın değiştirme sıklığı olduğunda küçük akülü araçlardan çok farklı değildir. Hibrit otomobillerde düzenli servis bakımı çok önemlidir. Bu nedenle bu tür bir aracınız varsa gideceğiniz ilk yerin yetkili servisler olması gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sıradan bir usta eski tip araçlarla muhatap olduğundan dolayı bu tip araçların dilinden çok fazla anlamayacaktır, doğal olarak siz onlardan birini seçmeniz halinde motor yağının değişim süresini istemeden uzatabilirsiniz. Çünkü bu ustalar genelde önerilerini eski araçlara göre yaparlar.

Servis bakımlı olan hibrit bir aracın yağ değişim zamanları da kılavuzda ve otomobilin garantisinde açık bir şekilde belirtilmiştir. Yetkili servisler siz bakım zamanını unutmuş olsanız bile sizi randevu için davet edeceklerdir. Bunun için hibrit bir aracınız varsa o zaman yağın ne zaman değiştirilmesi gerektiğini bilmekte çok önemli olmayacaktır. Ancak yine de dikkatli olmanız ve aracınıza zarar vermemeniz açısından ortalama olarak 7.000 km’de bir yağ değiştirmeniz sizin için çok daha mantıklı olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.11.2020

Egzoz Dumanındaki Renkler Ne Anlama Geliyor

24.06.2021

2022 Honda CR-V İncelemesi

20.09.2021

Ehliyet Sınavını Kazandıktan Sonra Yapılacak İşlemler Neler

19.04.2021

Elektrikli Mercedes EQS Teknik Özellikleri