Havalar Elektrikli Araba Pillerini Nasıl Etkiler

ABONE OL
Havalar Elektrikli Araba Pillerini Nasıl Etkiler

Teknoloji geliştikçe, yapay zeka otomobillere de girmeye başladı. Eskiden sadece benzinli ve dizel diye ayrılan otomobillere günümüzde LPG ve elektrikli otomobillerde eklendi. Elektrikli otomobillerin henüz tam olarak istenilen sayıda olmadığını biliyoruz, ancak gelecekte tüm araçlarında elektrikli olmaması için hiçbir neden yok, çünkü otomobil üreticileri sürekli çalışıyor ve yeni gelişmelerle araçları üzerine farklı donanımlar ekliyor.

Elektrikli araçlar denildiğinde ilk akla gelen şey piller ve bu pillerin ömrü oluyor. İlk kez elektrikli araç alacak ya da almış bir sürücü ise bu pillerin sıcak ve soğuktan etkilenip etkilenmediğini merak ediyor. Bizde bu makalemizde buradan yola çıkarak elektrikli arabaların pilleri hakkında bir değerlendirme yapalım istedik.

Elektrikli Araçların Pil Performansı

Elektrikli arabalar her türlü hava koşulunda iyi performans göstermek üzere tasarlanmıştır, ancak bazı hava koşulları, tıpkı benzinli araçlarda olduğu gibi, elektrikli araç sahiplerinin sürüş şekillerine biraz daha dikkat etmeleri ve pil enerjisini korumaları gerektiğini gösteriyor. Örneğin, elektrikli arabalar aşırı sıcakta soğuktan daha iyi çalışır, çünkü soğuk hava pillerin kapasitesini düşürür.  Ancak burada bahsettiğimiz şey aşırı sıcaklar değil.

Elektrikli araba pillerinin günlük hayatımızda karşılaştığımız pillerin çoğundan daha gelişmiş olması, ancak yine de aynı mantığa bağlı olarak çalışıyor olmaları ilk kez elektrikli araca binen sürücüleri düşündürmüştür.

Aşırı Soğuk veya Aşırı Sıcakta Piller

Piller aşırı soğuk ya da sıcaklığa maruz kaldıklarında, şarj saklama kapasiteleri azalabilir. Elektrikli arabalar lityum iyon piller kullanır. Bunlar; şarj edilebilir pillerdir, fakat diğer şarj edilebilir pil türlerinden daha yüksek enerji yoğunluğuna sahiptir. Pil kapasitesi pilin sıcaklığı arttıkça artsa da aşırı sıcaklıklar aslında pilin bozulmasına ve hatta pilin çalışma ömrünün azalmasına neden olabilir.

Elektrikli Araba Pilleri Ne Kadar Dayanır?

Aşırı sıcaklık yalnızca pilin kendisini etkilemez, aracın menzilini de etkileyebilir.  Soğuk hava ise pilin depolama kapasitesini azaltabilir, bu da aracın yeterli pil şarjını depolayamayacağı anlamına gelir.

Düşük veya yüksek sıcaklıkların pil depolama kapasitesi üzerindeki etkisi önemli bir faktördür, ancak hem düşük hem de yüksek sıcaklıklarda elektrikli arabaların ne kadar gidebileceği belli olmaz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.11.2021

Kırmızı Işık Cezasına İtiraz İçin Dilekçe Nasıl Yazılır

26.07.2021

Benzin Pompası Ne İşe Yarar

22.03.2021

Sürücü ve Yol Konulu Sevilen Filmler

09.08.2022

Honda Civic Type R 2023 Tasarımı ve Özellikleri