Hava Yastıkları Kaç Km Hızla Çarparsa Açılır

ABONE OL
Hava Yastıkları Kaç Km Hızla Çarparsa Açılır

Hava yastığı, belirli bir darbe algıladığında şişen, yolcunun ön panele, kapıya veya kola çarpmasını önleyen koruyucu bir cihazdır. Hava yastığının açılması için geçen süre anlıktır. Hıza dönüştürüldüğünde 100 km / s'den 300 km / s'ye ulaşabilir. Sadece önden gelen darbeyi emmekle kalmayıp aynı zamanda yandan gelen darbelerden koruyan yan hava yastıkları ve yan cam parçalarını örten perde hava yastıkları vardır.

Sürücü koltuğu ve yolcu koltuğu hava yastıkları, sensör çarpmayı algılar ve araç yaklaşık 30 km veya daha yüksek bir hızla önden çarptığında açılır. Etki kısmen iletilirse veya dağılırsa cihaz doğru algılamayacağından açılma söz konusu olmaz.

Hava Yastığı Ne Zaman Açılmaz?

  • Aracın sadece bir kısmının aşırı derecede deforme olduğu çarpışmalar,
  • Çapraz olarak çarpışma,
  • Çarpışma anında oluşan darbe kuvveti dağılırsa darbe sensöre iletilmez ve bu şekilde açılma olmaz.

Kaza olmadan hava yastığı açılır mı?

Hava yastıkları, üretici tarafından belirlenen belirli koşullar altında önden bir çarpışma durumunda şişecek şekilde tasarlanmıştır, ancak sensör bir taşı veya yol kenarından gelen darbeyi algılayabilir ve bu da beklenmedik bir şekilde açılmasına neden olabilir.  

Hava yastığı genişleyip şiştiğinde anında daralacak şekilde tasarlanmış olduğundan, görüşü engellemeyecek ve başka kazalara yol açmayacak şekilde yerleştirilmiştir.

Hava yastıklarında kullanılan SRS, yalnızca emniyet kemerinin işlevine yardımcı olan Tamamlayıcı Güvenlik Sisteminin kısaltmasıdır.

Emniyet kemeri olmadan hava yastıkları tam olarak etkili olmaz ve bu riski artırabilir. Hava yastığı açıldığında meydana gelen ölümcül kazaları inceleyen veriler, emniyet kemeri takılmadığında meydana gelen ölüm oranının emniyet kemeri takıldığında olduğundan yaklaşık 15 kat daha fazla olduğunu göstermiştir.

Sürücü ve yolcu hava yastıkları direksiyon simidinin ve gösterge panelinin içinde saklanır, olası bir darbe sonunda içine yerleştirilmiş olduğu plastik parçayı kırar ve açılır. Bu nedenle aracın ön paneline kütlesel bir şeyler koyarsanız veya takılı bir araç navigasyon monitörü varsa, hava yastığı açıldığında bunlar serbest kalabilir ve bu da size zarar verebilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Teorik Ehliyet Sınavı

19.04.2022

Kızılören Sürücü Kursları - Kızılören Ehliyet Kursları

13.12.2021

Oto Lastik Ömrü Ne Kadar?

28.09.2022

Ehliyette 100 Ceza Puanını Doldurdum Ne Yapmalıyım