Hava Yastığı Nasıl Devre Dışı Bırakılır

ABONE OL
Hava Yastığı Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Hava yastığını çıkarmak veya devre dışı bırakmak zor bir iştir, ancak imkansız değildir. Kablolar ve sigortalar, özellikle ilk kez uğraşanlar başta olmak üzere herkesin kafasını karıştırabilir. Peki, hava yastığı sistemini kendiniz nasıl devre dışı bırakabilirsiniz.

Hava Yastığı Sistemi Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Hava yastığının devre dışı bırakılması tavsiye edilen bir durum değildir, ancak tıbbi sorunlar, bebek koltuğunun bulunması gibi durumlarda devre dışında bırakılması bazen mantıklı olacaktır.

Hava Yastığı Koltuk Boşken Devre Dışı Bırakılabilir.

Her aracın her modeli, yolcu hava yastığını devre dışı bırakmak için aynı sisteme veya aynı adımlara sahip değildir.  

Hava yastığı anahtarı yani PACOS genellikle ön panelin yolcu tarafında bulunur. Anahtara erişmek için yolcu kapısını açmanız gerekebilir. Bu anahtarın 'açık' ve 'kapalı' olmak üzere iki konumu vardır. Anahtarı bir konumdan diğerine çevirmek için, özel bir anahtara ihtiyacınız olur. Bu anahtar kullanılarak hava yastığını devre dışı bırakabilirsiniz.

Hava yastığının devre dışında olduğunu anlayabilmeniz için aracın ön panelinde bir simge yanar ve bu sayede sizde devre dışında olduğunu bilirsiniz. Hava yastığını tekrar devreye aldığınızda bu ışık sönecektir.

Eğer aracınızda yolcu hava yastığını etkinleştirmek ya da devre dışı bırakmak için bir anahtar yoksa bu durumda hava yastığı her zaman devreye girecektir.

Mazda ve Mercedes gibi bazı üreticilerin otomatik hava yastığı devre dışı bırakma sistemi vardır. Bu arabalar, örneğin yolcu koltuğu boş olduğunda, koşullara bağlı olarak hava yastığını otomatik olarak devre dışı bırakır.

Yolcu hava yastığını devre dışı bırakamıyorsanız, tüm çocukların arka koltuklarda seyahat etmeleri önerilir.

Yolcu hava yastığı devre dışı bırakılırsa bazen yolcu tarafındaki elektrikli emniyet kemeri gergisinin de devre dışı bırakılacağını unutmayın.

DİKKAT!

Çocuk koltuğuna ihtiyacınız kalmadığında, hava yastığının koruyucu fonksiyonunun tekrar sağlanabilmesi için devre dışı olan ön yolcu hava yastığını tekrar aktif duruma getirin. Hava yastığı anahtarının doğru konumu ile ilgili sorumluluk tamamen sürücüdedir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.03.2021

Araç Radyatör Bakımı Nasıl ve Ne Zaman Yapılır

30.03.2020

Yeni Ehliyetler Yurtdışında Geçerli mi

04.10.2022

Alkolden Ehliyet Kaptırma Cezası Nereye Ödenir

23.03.2022

Afyonkarahisar Merkez Sürücü Kursları - Merkez Ehliyet Kursları