Hararet Müşürü Nedir? Arızaları Nelerdir

ABONE OL
Hararet Müşürü Nedir - Arızaları Nelerdir

Bir otomobilde meydana gelebilecek bir çok problem olabilir. Bunlardan bir tanesi de otomobilin hararet yapmasıdır. Her sürücünün başına gelebilecek bu olayla ilgili hararet müşürü nedir? Hararet müşürünün görevi nelerdir? Arızalanması durumunda ne gibi sorunlarla karşılaşılır, bu yazımızda size bu konu hakkında bilgiler verelim istedik. İlk olarak hararet müşürü nedir? Bunun yanıtını vererek başlayalım.

Hararet Müşürü Nedir?

Otomobillerin gösterge panelinde motorun sıcaklık durumunu gösteren bir parça vardır. Bu parça aracın motor bloğunda bulunan hararet müşrüne bağlanır. Kablo sayesinde gösterge paneline sinyal gönderilerek motorun sıcaklığı ya da hararet yapıp yapmadığını görmek mümkündür.

Hararet Müşürü Nerede Bulunur?

Hararet müşürü radyatörden uzak bir noktaya ve silindir kapağının üzerine yerleştirilir. Sıcak su sensörü silindir kapağından su çıkış hattı üzerinde yer alır. Hararet müşürünün yerini tam olarak görebilmek için motor silindir kapağının yanlarına bakmak yeterli olacaktır. Metal bir boru şeklinde çıkış borusu vardır. Motorda dolaşıp motorun sıcaklığı üzerine alan ve ısınan su bu su çıkışından geçer. Bu metal borunun çıkış ucunda plastik kauçuk bir hortum kelepçelenmiştir.  Motor soğutma suyu sıcaklık sensörü silindir kapağındaki bu metal su çıkış borusunun üstünde ya da yakınında bulunur. Soğutma suyunun geçtiği kanala bakar biçimde silindir kapağına sonda şeklinde sıkı bir şekilde bağlanmıştır.

Hararet Müşürü Bozulursa Ne Olur?

Hararet müşürünün aracın çalışıp çalışmamasıyla alakası olmadığından bozulması halinde aracın yürüyen aksamına hiçbir etki sağlamaz. Ancak hararet müşürünün amacının aracın hararet durumunu ölçmek olduğunu düşündüğümüzde bu parçanın bozuk olması araç hararet yapmış olsa bile bunu anlayamamanızı yani gösterge panelinde uyarı alamamanızı sağlar. Dolayısıyla bir aracın hararet yaptığını fark etmemek ya da hararet yapar şekilde kullanmak motora çok ciddi zararların oluşmasına neden olur. Toparlayacak olursak hararet müşürü basit bir uyarı parçası gibi görünse de bozuk olması durumunda ciddi onarım maliyetleriyle karşı karşıya kalmanıza neden olacak kadar ciddi bir parçadır. Bir hararet müşürü arıza yaptığında belirti olarak gösterge panelinde yanlış sonuç görünmesini sağlar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.01.2021

Topuklu Ayakkabı İle Araba Sürülür mü

08.07.2020

Akü Kendi Kendine Biter mi

31.05.2021

İlk Kez Ehliyet Nasıl Alınır? 2021

03.11.2020

Aracın Sigorta Kutusu Islanırsa Ne Olur