Hangi Sigortaları Yaptırmak Zorunludur

ABONE OL
Hangi Sigortaları Yaptırmak Zorunludur

Sigortaların tamamında amaç aynı olsa da uygulama yöntemleri birbirinden farklıdır. Örneğin araba sigortası ile ev sigortası tamamen birbirine benzer. Bu iki benzeşliği birbirinden ayıran ise risklerin şekli ve nasıl sonuçlanabileceğidir.

Aşağıda kişilerin hangi sigortaları yaptırmaları gerektiği detaylı bir şekilde belirtilmiştir.

Zorunlu Trafik Sigortası

Adından da anlaşılacağı gibi trafik sigortası zorunlu olan bir uygulamadır. Her aracın mutlak yaptırması gerekir. Trafik sigortasının yapılmasının amacı olası kaza sonrasında üçüncü tarafların olası zararları karşılanır. Eğer zorunlu olan bu sigortayı yaptırmazsanız bu durumda işler sanıldığından çok daha sorunlu bir hale dönüşebilir. Trafik sigortası 1 yıllık olarak düzenlenir ve bittiğinde tekrar yenilenmesi gerekir.

Zorunlu Karayolları Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası

Zorunlu Karayolları Taşımacılık Mali Sorumluluk sigortası 2004 yılında devreye girmiştir. Taşıma faaliyeti içerisinde bulunan her şirket zorunlu olarak bu sigortayı yaptırmakla yükümlüdür. Zorunlu sigortanın yaptırılması sonrasında taşıma şirketleri yolcuları molalarda dahil kalkış zamanından varış zamanına kadar olası kazalarda güvence altına almış olur. Yani herhangi bir kaza durumunda yolcuların görmüş olduğu hasarlar karşılanır.

Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası

Yolcu taşımacılığı zorunlu koltuk ferdi kaza sigortası, yolcu taşıyan firmaların yaptırması gereken zorunlu bir sigortadır. Şirketler ister yurt içi ister yurtdışı yolcu taşıdıklarında olası kaza sonucu yaralanma ve ölüm gibi durumlarda devreye girecektir.

Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası

Tehlikeli madde taşıyan tankerler ya da atık taşıyan şirketlerin mutlaka yaptırması gereken bir sigorta türüdür. Bu sigortanın yapılması sonrasında ise üçüncü kişilere verecek zarar ve hasarlar sigorta firması tarafından karşılanabilir. Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası kapsamında firmalar güvenli bir taşıma sürecine de sahip olacaklardır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz zorunlu sigortalar Karayolunda seyir halinde bulunan her araç ve sürücü için hayati önem taşımaktadır. Ancak bunların dışında isteğe bağlı olarak yapılacak olan ek sigortalarda mevcuttur. Gerek bireysel gerekse kurumsal olarak yapılan bu sigortalar sayesinde güvenli bir yolculukta gerçekleşmiş olacaktır.

Sigortalar hakkında merak edilen bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.01.2021

Motosiklet Kaskosu Yaptırmanız İçin 4 Neden

19.10.2022

Elektrikli Bisikletler İçin Ehliyet Gerekir mi

09.02.2021

Arabanın Direksiyonu Neden Titrer

12.04.2021

Silecek Motoru Nedir