Hangi Lastikler Daha Hızlı Aşınır, Ön mü Arka mı

ABONE OL
Hangi Lastikler Daha Hızlı Aşınır, Ön mü Arka mı

Eğer doğru bir sürüş, güzel bir yol ve konforlu bir araç kullanıyor olsaydık lastiklerin dördü birden eşit şekilde aşınırdı, fakat ne yazık ki durum hiçte öyle değil. Daha önce arka lastikleri düzensiz aşınanlar muhtemelen aynı fikirde olacaklardır. Çünkü ön lastik ile arka lastikler arasında eşit olmayan aşınma yaygın bir durumdur.

Lastik Aşınmasının Yaygın Nedenleri

Eğer aracınızın lastiklerinin zamanından önce aşınmasını istemiyorsanız o zaman mutlaka havasını üretici firmanın belirlediği sınırlar içerisinde şişirmeli, baskı balata ve balans ayarını düzenli olarak yaptırmalı ve frene dengeli bir şekilde basmalısınız.

Arka lastiklerin aşınması genellikle sedan araçlar başta olmak üzere Coupe açlarda görülen bir durumdur. Çünkü bu araçların tüm aktarma organları kuvveti arka tekere gönderirler, dolayısıyla arka lastikler aracın hızlanması esnasında bu gücü asfalta aktarır. Bu da zamanla birlikte arka lastiklerin daha fazla aşınmasına imkan sağlar.

Yüksek performanslı otomobillerde, performans lastikleri aşırı savrulurlar. Viraj alma ve manevra sırasında arka aksın daha fazla oynamasına neden olan bu lastikler daha fazla aşınma meydana getirecektir. Performans lastikleri daha iyi yol tutuşu sağlarken, arka lastiklere orantısız yük bindirir dolayısıyla arka lastiklerin aşınma süresi daha kısadır.

Lastiklerinizin ömrünün uzun olmasını istiyorsanız aracınızı her bakıma götürdüğünüzde mutlaka kontrol ettirmeniz gerekir. Hava basıncı, dişlerinin derinliği ve titreme gibi bir sorun fark edilmesi halinde lastik bakımını ihmal etmemelisiniz.

 Arka lastikleri hızlı aşınan araçlarda muhtemelen neden şişirme, hizalama veya süspansiyon sorunlarıdır. Bu sorunlar hızlı bir şekilde çözülmezse yeni lastik almak kaçınılmaz olacaktır.

Düşük Basınç Nedeniyle Aşınma

Lastikleri olması gerektiği değerin altında şişirmiş olmak, aşınmaya neden olacaktır. Havası az olan lastiklerin taban kısımları yere yapılırken kenarları daha fazla aşınır. Aşınan bir lastik yere daha az basacağından dolayı yol tutuşu düşecektir.

Yüksek Basınç Nedeniyle Aşınma

Lastiklerin havasının düşük olması kadar yüksek olması da bir sorundur. Lastikler fazla şişirilirse taban kısmı daha fazla aşınırken kenarlar daha az aşınır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.01.2023

Arabaya Kalitesiz Yakıt Koyarsanız Ne Olur

19.03.2021

Cezası Biten Ehliyet Nasıl Alınır? 2021

26.05.2021

Aşınmış Salıncak Burçları Hangi Sorunlara Neden Olur

20.07.2020

Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Davası Nasıl Açılır