Hangi Durumlarda İkame Araç Verilir

ABONE OL
Hangi Durumlarda İkame Araç Verilir

İkame araç, bozulan, arıza yapan, kaza geçiren aracın serviste kaldığı sürenin uzun olması durumunda sigortalıya verilecek araca denir. İkame araç hizmetinden yararlanabilmek için aracın kaskolu olması ve ek teminatının bulunması gerekir. İkame araç verilirken temel koşul olarak aracın kullanılmayacak durumda olmasıdır. Bunun yanı sıra diğer koşullarında sağlanmış olması ikame araç teminini şart koşar.

İkame Araç Trafik Sigortasında Var mıdır?

İkame araç trafik sigortası kapsamında olsa da bu durumun ek poliçe ile belirtilmiş olması gerekir. Yani poliçe olmadan ikame araç alınabilmesi söz konusu olmayacaktır.

İkame araç desteğinden yararlanmak isteyen sigortalılar kasko sigortası sayesinde bu durumdan faydalanabilir. Ancak her iki durumda da ikame araç hizmet şartlarının karşılanmış olmasına dikkat edilmelidir.

İkame Araç Hizmetinden Yararlanmak İçin Gerekli Şartlar

İkame araç hizmetinden yararlanabilmek için aşağıda belirtilmiş olan şartların yerine getirilmesi gerekir.

  • Kaza sonrasında oluşan hasarın eksper tarafından onaylanması ve sigorta şirketinin şartlarına uyum sağlayıp sağlamadığı tespit edildikten sonra aracın temini gerçekleştirilir. Eksper tarafsız olduğu için araçta meydana gelen hasarın sürüş için engel teşkil edip etmediğinin kararını verebilir.
  • İkame araç alabilmek için aracın park halinde değil de trafikte seyir halinde iken hasar almış olması gerekir.
  • İkame araç 24 saat ile 48 saat arasında sigortalıya teslim edilir. Eğer bu süre Pazar gününe denk geliyorsa değerlendirilmeye alınmaz.
  • İkame araç verilmesi konusunda tamiri yapacak servisin ve eksperin anlaşması gerekir. Eğer eksper ile tamirci anlaşamazsa bu durumda konu sigorta firmasına aksettirilir.
  • Tamir edilen araç belirlenmiş olan süreden önce servisten çıkarsa ikame aracında iade edilmesi gerekir.
  • Sigortalı 1 yıl içerisinde en fazla 1 veya 2 kez ikame araç alma hakkına sahiptir. Bu süre sigorta firmasına göre değişiklik gösterir.
  • Sigorta şirketi ikame araç sağlayamazsa bu durumda sigortalı aynı konfor ve özelliklere sahip bir aracı kiralayabilir ve kiralama masrafı sigorta firması tarafından karşılanır.
  • Sigortalı ikame araç süresini geçtiği takdirde aracın kiralama ücretini ödemek zorundadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.01.2021

Direksiyonda Konsantrasyon ve Dikkatin Önemi

26.08.2020

Trafik Sigortası Ücreti Neden Yüksek Çıkar

05.05.2021

Tekne Nasıl Çekilir

30.03.2020

Türkiye'de Araçların Uyması Gereken Yasal Hız Sınırları