Haftasonları Sürücü Kursları Açık mı

ABONE OL
Haftasonları Sürücü Kursları Açık mı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte açıklanan karantina süreci ve kısıtlamalar sürücü kursu adaylarının sorularını da yine sürücü kursları kapandı mı? Yönüne çevirdi. Bizde bu haberimizde sürücü kurslarına ilişkin karantina sürecindeki işleyişin nasıl olacağı hususunda bilgilendirme yapalım istedik. Her ne kadar bu açıklamamız ileride yaşanacakları kapsamıyor olsa da şu anlık durum bu şekilde.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla birlikte Türkiye bugüne kadar karantina içerisinde yer alıyordu. Tam kapanma olarak isimlendirilmiş olan bu süreçte üretim sektörünün ve bazı sektörlerin dışında herkes evde kalmak zorundaydı. 17 Mayıs tarihinden itibaren tam kapanma süreci sona ererken beraberinde yeni bir süreçte başlamış oldu. Yeni açıklanan karara göre Türkiye’de artık sabah saat 05.00’ ten akşam 21.00’e kadar serbest dolaşıma geçiliyor. Haftasonlarında ise yasaklar yine aynı şekilde devam ediyor. Yani Cumartesi ve Pazar günleri izni olmayan firmaların çalışması yasaklanmış durumda. İşte sürücü kurslarıyla ilgili soru işareti de net olarak burada yanıt buluyor.

Yani yasak kapsamında sürücü kurslarının haftasonundaki durumları ne olacak.

Uzaktan Eğitime Devam

Sürücü kursları şu ana kadar eğitimlerini uzaktan veriyorlardı, doğal olarak bundan sonraki süreçte de haftasonlarında sürücü kursları kapalı olacak ve dersler online ortamdan devam ettirilecek. Hafta içinde sokağa çıkma yasağının olmaması ise sürücü kurslarının derslerin ağırlığını hafta içine vermiş oldukları biliniyor. Şu anki sisteme göre 1 Haziran tarihine kadar düzenlemenin bu şekilde olacağı yönde, lakin bundan sonraki zamanda neler olabileceği de maalesef bilinmiyor.  Bilinen şey şu anda haftasonunda eğitimlerin uzaktan olduğu ve direksiyon eğitimlerinin de yüz yüze yapılmaması gerektiğidir.

Sürücü Kurslarında Direksiyon Dersleri Devam Edecek mi?

Sürücü adaylarının direksiyon sınavında başarılı olabilmeleri için direksiyon eğitimlerini almaları gerekiyor. Direksiyon eğitimini başarılı bir şekilde alan aday direksiyon sınavından geçebilmek için gerekli adımı atmış olacaktır. Buna göre sürücü adaylarının merak ettiği direksiyon dersleri devam edecek mi? sorusunun yanıtı da evet devam edecek şeklindedir. Ancak bu konunun haftasonunu kapsayıp kapsamadığı hususunda şu anlık net bir bilgi yok.  Sürücü kursları ve direksiyon dersleriyle ilgili yeni bilgiler gelmesi halinde sitemize eklenecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.01.2021

Kimler Psiko-Teknik Belgesi Almak Zorundadır

07.07.2021

Uzun Yol Şoförünün Yanında Olması Gerekenler

01.02.2021

Benzin Nasıl Yapılır? Akaryakıt istasyonuna Gelme Süreci Nasıldır

29.04.2020

Giresun Sürücü ve Ehliyet Kursları