Günü Dolmadan Trafik Sigortası Yaptırılabilir mi

ABONE OL
Günü Dolmadan Trafik Sigortası Yaptırılabilir mi

Bir otomobil sahibiyseniz o zaman trafik sigortası yaptırmanın zorunlu olduğunu bilirsiniz. Ancak trafik sigortasının yapılması sadece zorunlu olmasından kaynaklanmaması gerekir. Çünkü sigorta sizi sadece polis çevirmesinde değil aynı zamanda olası bir kaza sonrasında da maddi güvence altına alacaktır.

Trafik sigortası 1 yıllık süreyle yapılır ve bittiğinde hemen yenilenmesi gerekir. Trafik sigortası yenilenmeyen bir araç trafiğe çıkamaz. Bu nedenle sürücüler trafik sigortaları bitmeden yenileyebilir mi? Merak etmiştir.

Trafik Sigortası Bitmeden Yenilenir mi?

Trafik sigortasının 1 yıllık olarak hazırlandığı ve bunun takibinin de sigorta acenteleri tarafından yapıldığını düşündüğümüzde bu acenteler sizin yerinize zaten ne zaman yenilenmesi gerektiğini takip ederler. Doğal olarak sigortanız bitmeden size haber verilir ve sizin talimatınızla birlikte yenilerler. Bunun için trafik sigortası bitmeden yenilenmesi genellikle sürücüler tarafından tercih edilen bir işlem değildir. Ancak trafik sigortanız bitmeden yenilenebilir mi? Sorusunun yanıtını net olarak verecek olursak yenileme yapılabilir, fakat yenilediğinizde eski sigortanızın süresi bittiğinde devreye girer. Bunun için araca aynı anda iki sigorta poliçesi yaptıramazsınız.

Burada dikkat edilmesi gereken husus erken yaptırmaktan ziyade geç yaptırmaktır. Çünkü erken yaptırmanızla ilgili olarak hiçbir hukuki yaptırım olmamasına karşın geç yaptırmanız durumunda para cezası ödemek zorunda kalırsınız.

Sigortanın Geç Yaptırılması Halinde

Trafik sigortanızı herhangi bir nedenden dolayı yaptırmayıp gününü geçirdiğinizde gecikme cezası ödemeniz gerekir. Bu ceza ise her ay için % 5 oranındadır. Buna göre cezanın limiti % 50’ye kadar çıkabilir.

İşin en önemli noktası ise geç yaptırdığınızda ödeyeceğiniz ceza değil polise yakalanmanızdır, çünkü trafik sigortası olmadan polise yakalandığınızda işler sizin düşündüğünüzden çok daha büyük olacaktır. Polis trafik poliçesi olmayan bir aracı durdurduğunda doğrudan parça çeker ve sürücüye ceza yazar. Daha sonrasında ise aracınızı otoparktan alabilmek için daha fazla para harcamanız gerekir. Örneğin trafik sigortanızı mutlaka yaptırmanız istenir, size ceza kesilir ve ehliyetinize ceza puanı eklenir. Otopark ücreti ödemek zorunda kalırsınız. Tüm bunları aynı anda yapmak zorunda olduğunuzu düşündüğümüzde cebinizden çıkan paranın miktarı daha fazla olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.01.2022

Duble Yol Nedir, Duble Yollarda Hız Sınırı Kaçtır

08.09.2021

Ehliyet Sınavına En Fazla Kaç Defa Girebilirim

08.12.2022

Hız Sınırı Aşma Cezası 2023

20.04.2022

Sürücü Kursu Nedir? Sürücü Kursu Fiyatları 2022