Günlük Karşılaşılan Sürüş Zorlukları

ABONE OL
Günlük Karşılaşılan Sürüş Zorlukları

Güvenli sürüş, deneyimli bir sürücü için bile karmaşık ve zorlu bir durum olabilir, ancak araç kullanırken çoğu durumda karşınıza seçenekler çıkar, bu seçeneklerden bazıları sizi zorlarken bazıları da daha kolay sıyrılmanızı sağlayacaktır. Ancak bunun kararını verebilmek için hızlı ve pratik düşünüyor olmanız önemlidir.

Sola Dönüşler

Sola dönüşler risklidir, çünkü karşıdan gelen trafikte araç kullanmaya çalışıyorsanız hızlı ve dikkatli hareket etmeniz gerekir. Üstelik arkanızdan gelen trafiği de unutmamalısınız. Kararınız yanlışsa veya görünürlüğünüz risk altındaysa bu durumda kaza yapma ihtimaliniz yüksek olabilir.

Döner Kavşaklar

Modern döner kavşaklar trafiğin durumuna göre küçük yapılır. Bunun için döner kavşağa gelmeden önce hızınızı düşürmeli ve döner adaya girmeden önce geçiş hakkınızı da göz önünde bulundurmanız gerekir. Döner kavşaklara girişler deneyimli bir sürücü zorlayabilir.

Büyük Kamyonların Yanından Geçmek

Büyük kamyonların yanından geçerken dikkat etmeniz gereken en önemli husus onların kör noktalara sahip olduklarıdır. Bunun için büyük bir aracın yanından geçerken hızınızı biraz yükseltmeniz sizin daha iyi sıyrılmanızı sağlayacaktır. Riskli bulduğunuz durumlarda ise büyük araçları sollamayı asla düşünmemelisiniz. Çünkü çıktığınız boşluğa geri girebilmeniz mümkün olmayabilir.

Gece Sürüş

Gece araç kullanırken en büyük sorunlardan biri görüş mesafesinin azalmasıdır. Görüşünüz, aracınızın farlarının aydınlattığı mesafe ile sınırlıdır ve gündüz sahip olduğunuz renk ve kontrast avantajına sahip değilsiniz. Bunun için gece zorunlu olmadıkça araç kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Yol Hakkı

Trafikte yol hakkı önemlidir, ancak trafik kazalarına genel olarak baktığımızda çoğu sürücünün bu hakka riayet etmediği görülür. Yol hakkı konusunda geçiş hakkının sizde olduğunu bildiğiniz halde diğer sürücünün olası niyetlerine ve eylemlerine göre hareket etmelisiniz.

Park Etme

Bu her ne kadar bayanların yaşadığı sorun olarak biliniyor olsa da aslında sürücülerin yarıdan fazlası nasıl doğru park etmesi gerektiğini bilmiyor. İşi daha kolay hale getirebilmek için park ederken destek almak mantıklı olacaktır.

Agresif Sürüş

Birçok sürücü araçlarını agresif kullanıyor. Agresif sürüş sizin için tehlikeli olduğu gibi diğer sürücüler içinde aynı şekildedir. Siz kuralına göre araç kullanıyor olsanız bile agresif sürücülere dikkat etmelisiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.06.2021

2022 Volkswagen Golf R İnceleme

24.05.2021

Motor Suyuna Yağ Karışma Nedenleri Nelerdir

23.11.2021

Avcılar Sürücü Kursları - Avcılar Ehliyet Kursları

17.06.2021

Yağ Filtreleri