Gıcırtılı Frenlere Ne Sebep Olur

ABONE OL
Gıcırtılı Frenlere Ne Sebep Olur

Frenler, arabanızın hayati bir yönüdür ve onlar olmadan tehlikeli zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, gıcırdayan frenleriniz varsa, sadece tahriş olma olasılığı değil, aynı zamanda endişe verici de olabilir.

Frenler, ısınmadan önce ses çıkarırsa bu normal olarak algılanabilir, fakat işin içinde sadece soğuk yoktur.  Fren balatalarınızın aşırı ve sürekli gıcırdaması daha büyük endişe kaynağı olabilir.

Modern frenler, sürtünme malzemesi ile kaplı iki fren balatası arasına sıkıştırılmış dökme demir diskten oluşur. Balatalar, kaliperlerle yerinde tutulur, ancak kaliperler ve fren balataları aracın hareketinden dolayı titreşir ve bu da gürültüye neden olabilir. Çoğu zaman bu gürültü duyulamayan bir frekanstadır. Ancak, farklı sürüş koşulları frekansı ve dolayısıyla yayılan fren sesini etkileyebilir. Örneğin, şiddetli frenleme, gevşek kaliperler, balatalarda paslanma, tozlu veya kumlu koşullar veya yüksek nem, frenlerinizin çıkardığı sesi değiştirebilir.  

Yeni otomobiller, durma mesafelerini optimize etmelerini ve daha iyi aşınmaya sahip olmalarını sağlamak için sert fren malzemeleri kullanır. Yeni olduklarında ve pek çok km yol tamamlamadıklarında, frendeki metalik bileşiğin zarar görmesiyle gıcırdama duyulabilir.

Dururken Frenleriniz Gıcırdıyor Mu?

Fren balatalarınız aşınmaya başladığında, fren pedalına bastığınızda genellikle bir gıcırtı sesi çıkarabilirler. Bunun nedeni, birçok üreticinin fren balatasına aşınma göstergesi olarak bilinen küçük bir yumuşak metal parçası yerleştirmesidir. Fren balatası belirli bir seviyeye kadar aşındığında, bu aşınma göstergesi fren rotoruna sürtünmeye başlar ve bir gıcırtı sesine neden olur. Bu ses uyarı görevi görür ve fren balatalarınızın değiştirilmesi gerektiğini belirtir.

Frenleriniz Düşük Hızda Gıcırdıyor Mu?

Frenlerinizin sadece düşük hızda gıcırdadığını fark ederseniz, bunun birkaç nedeni vardır. Bazı yüksek performanslı frenler, genellikle daha düşük hızlarda ve yeniyken hafif frenleme ile gıcırdar, ancak takıldıktan sonra yerine oturdukça artık bu sesi çıkarmamaya başlayacaktır.

Düşük hızlarda fren gıcırdamasına neden olan bir başka faktör de, birçok yeni otomobile daha sert fren balatası malzemeleri takıldığından, özellikle düşük hızlarda gıcırdama eğiliminin daha yüksek olmasıdır.

Düşük hızlarda gıcırdayan frenlere, fren mekanizması içinde sıkışan kir veya kalıntılar neden olur.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilir ve daha fazla detaylı bilgi alabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.09.2020

Sürücü Adaylarının En çok Sorduğu Sorular

29.11.2021

Gece Sürüş Gözlüğü Nedir ve İşe Yarar mı

25.05.2021

Maddi Hasarlı Trafik Kazasında Hasarı Kim Karşılar

19.02.2021

Dünyanın En Hızlı 5 Arabası