Garanti Uzatma Nedir

ABONE OL
Garanti Uzatma Nedir

Sıfır araç satın alanların merak ettiği konular arasında bulunan garanti uzatma nedir? Bu makalemizde siz değerli takipçilerimizle paylaşalım istedik. Garanti uzatmayı anlatabilmek için ilk olarak garanti ne demek? Bu sorunun yanıtını vererek başlamamız gerekiyor. Garanti satın alınan bir ürünün belirli bir süre boyunca bazı şartlar doğrultusunda güvence altına olmasını sağlayan belgedir. Garantili bir ürün satın alınması halinde tüketici zarar gören ürünün tamirini marka güvencesinde karşılatabilir. Bu işlem genellikle elektronik ürünlerde dikkat çekiyor olsa da otomobillerde de aynı şekilde uygulanmaktadır. 

Bir marka genelde sattığı ürüne 2 yıl garanti verir. Bu süre sonunda ise artık garanti kapsamı ortadan kalkmış olur. Tüketici isterse bu sürenin 2 yılın sonunda da devam etmesini isteyebilir. Bu durumda satın alınan garanti süresi boyunca güvence devam etmiş olacaktır. Garanti uzatma işlemi esnasında belli bir miktar ücret talep edilir. Elde edilecek faydalar bilindiğinde bu ücretin ödenmesinde herhangi bir sakınca olmadığı gibi karlı bir durumda olacaktır. 

Garanti Uzatmak Mantıklı mı? 

Otomobillerinin garantisini uzatmak isteyen sürücüler bu işin mantıklı olup olmadığını merak ediyor. Bu sorunun yanıtı ise verilecek cevaba göre değişiklik gösterir. Garantiyi uzattığınızda birçok sorunu ücretsiz olarak tamir ettirebilirsiniz. Ancak aracın garantisini uzattığınızda satmamanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü yaptırdığınız 3 yıl garanti uzatma süresinin 1. yılında aracınızı satarsanız bu çok karlı bir iş olmayacaktır. Bunun dışında garantinin kapsamı da çok önemlidir. Çünkü her marka garanti kapsamını kendisi belirleyecektir. Eğer ki, sık karşılaşılan sorunlar garanti kapsamı içine girmiyorsa bu durumda zaten aracınıza sürekli para harcıyor olacağınız için çok mantıklı olmayacaktır. 

Garanti Kapsamındaki Faydalar Nelerdir? 

  • Garantisi olan bir araç her zaman kendi değerini koruyacaktır. Çünkü aracın sahibi satmak istediğinde aracın kendi değerinden ve zarar etmeden satabilir. 
  • Garantinin kapsamı içinde kalan tüm onarımlar için para ödemek zorunda kalmayacaksınız. Bu da acil müdahale gereken bir durumun olması halinde işinizi kolaylaştıracaktır. 

Bir sürücünün araç garantisini uzattığında elde edeceği faydalar yukarıda belirtilmiştir. 

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. 

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.06.2021

P0128 Arıza Kodu Nedir

17.01.2022

Kemalpaşa Sürücü Kursları - Kemalpaşa Ehliyet Kursları

23.11.2020

Çocuklarla Araba Yolculuğunu Nasıl Daha Az Stresli Hale Getirebilirsiniz

13.09.2022

Büyükorhan Sürücü Kursları – Büyükorhan Ehliyet Kursları