Garaj Önüne Bırakılan Araç Nasıl Çektirilir

ABONE OL
Garaj Önüne Bırakılan Araç Nasıl Çektirilir

Bir araca sahipseniz boş bulduğunuz her yere aracınızı park edemezsiniz. Bunun için nerelere park edebileceğiniz, park etmenin yasak olduğu yerler hakkında bilgi sahibi olmanız, özellikle de trafik levhalarını çok iyi bilmeniz gerekir.

Günlük park sorunlarının en başında garaj girişlerine araçların bırakılmasıdır. Genelde bilinçsiz bir şekilde yapılan bu park işlemi dikkatsizlikten kaynaklandığı için bazı durumlarda çok büyük problemlerde yaşanabilmektedir.

Maalesef bu durumla her sürücü karşılaşabiliyor. Bizde bu yazımızda böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda neler yapabileceğiniz hakkında siz değerli takipçilerimize bilgi verelim istedik.

Garaj Girişine Etmenin Cezası Nedir?

Garaj girişine park etmek, hatalı park olarak değerlendirilir ve ceza kesilmesi içinde bir nedendir.  Özellikle büyükşehirlerde apartman girişlerinde yaşanan bu sorunla ilgili olarak yapmanız gereken parkın uzun sürmesi halinde 155’i aramaktır. Polis ihbarınız sonrasında olay yerine gelebilir ya da siz internet üzerinden aracın fotoğrafını çekerek şikayette bulunabilirsiniz. Eğer araç yapılan uyarılara rağmen bulunduğu yerden kaldırılmıyor ya da aracın şoförüne ulaşılamıyorsa bu durumda trafik ekipleri gelerek aracın bulunduğu yerden çekilmesini sağlayacaktır.

Trafik ekipleri tarafından bir aracın otoparka çekilmesi beraberinde farklı bir süreci de getirecektir ve aracın sürücü bu sorumsuzluğunun cezasını maddi ve manevi olarak da ağır bir faturayla öder. Çünkü hem aracına kesilen cezayı hem de otopark için kesilen cezayı ödemek durumunda kalır.

Daha önceki makalelerimizde de belirttiğimiz üzere hatalı park cezası 144 TL’dir. Bu nedenle bir garajın girişine aracınızı bırakmadan önce nelerle karşılaşabileceğinizi iyi düşünmenizde faya vardır.

Yanlış Yere Park Etmek

Yanlış yere park etmek, sadece şikayet sonucunda değil bazı durumlarda Mobese ve EDS kameralarıyla da tespit edildiği için doğrudan plakaya ceza kesilmesiyle de sonuçlanabilir. Olası bir şekilde yanlış yere park polis kontrolüne ya da kamerasına takılmışsa görüntülenerek ceza kesilmesi sağlanabilir.

Yanlış Park Durumunda Araç Çektirme Mümkün mü?

Eskiden bir aracın yanlış yere çekilmesi çekici tarafından çekilmesine neden olabiliyordu, ancak günümüzde bunun mağduriyet yaşatmış olması yeni düzenlemeyi de beraberinde getirmiştir. Yani bir aracın bulunduğu yerden çekilmesi yalnızca trafik düzenini etkilediğinde mümkündür.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.12.2021

Motor Yağ Seviyenizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz

09.07.2020

Pasta Cila Nedir - Nasıl Yapılır

31.05.2021

Ehliyet Harcı Nereye Yatırılır? 2021

02.03.2021

M Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir