G Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

ABONE OL
G Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

G türü yetki belgesi ticari olarak eşya ya da kargo taşımacılığı yapacak olan acentelere verilen bir belgedir. Belgenin faaliyet şekli ne iş yapılacağını da belirler. Aşağıda yetki belgeleri hakkında genel açıklama yapılmıştır.

G1 Yetki Belgesi Nedir?

Yurtiçinde eşya taşımacılığı yapacak olan acentelere verilen bir belgedir.

G2 Yetki Belgesi Nedir?

Uluslararası ya da yurtiçi eşya taşımacılığı alanında hizmet verecek olan acentelere verilen bir belgedir.

G3 Yetki Belgesi Nedir?

Yurt içinde kargo taşımacılığı alanında acentelik yapan firmalara verilen bir belgedir.

G4 Yetki Belgesi Nedir?

Uluslararası ve yurt içinde kargo taşımacılığı hizmeti verecek olan acentelere verilen belgedir.

G1 yetki belgesi için başvuruda bulunacak kişilerin 20 bin lira sermayeye sahip olmaları gerekir. Bunun yanı sıra L1,N1, N2  veya K1 yetki belgesi sahibi olan biriyle imzalanmış bir acentelik sözleşmesinin olması gerekir.

G2 yetki belgesi için başvuruda bulunacak kişilerin 30 bin lira sermayeye sahip olmaları gerekir. Bunun yanı sıra C2 veya L2 yetki belgesi sahibi olan biriyle imzalanmış bir acentelik sözleşmesinin olması gerekir.

G3 yetki belgesi için başvuruda bulunacak kişilerin 20 bin lira sermayeye sahip olmaları gerekir. Bunun yanı sıra M1,M2, P2 veya P2 yetki belgesi sahibi olan biriyle imzalanmış bir acentelik sözleşmesinin olması gerekir.

G4 yetki belgesi için başvuruda bulunacak kişilerin 30 bin lira sermayeye sahip olmaları gerekir. Bunun yanı sıra M3, yetki belgesi sahibi olan biriyle imzalanmış bir acentelik sözleşmesinin olması gerekir.

G1 ve G2 yetki belgesi almak için başvuruda bulunanların yetki belgeleri süresi içerisinde en az 30 metrekarelik bir kapalı yükleme, boşaltma, aktarma, istifleme ve depolama alanı olması gerekir. Trafiği engellemeyen ve bir kamyonetin rahatça yanaşarak yükleme ve boşaltabilme yapabilmesi için bağımsız bir alanın olması gerekir.

G3 veya G4 yetki belgesi almak için başvura bulunanların en az 20 m2 ‘lik kapalı ve yükleme, boşaltma, aktarma, istifleme, tasnif, etiketleme ile depolama alanı ve bir kamyonetin yanaşıp yükleme, boşaltma yapabileceği bağımsız bir alanlarının olması gerekir.

Yetki belgeleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.04.2021

Direksiyon Sınav Kuralları - 2021

07.01.2021

Kaskoda Mini Onarım Nedir

23.03.2020

Karsan Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

01.12.2022

Conta Yanması Nedir? Conta Neden Yanar