Fahri Trafik Müfettişi Ne Demek

ABONE OL
Fahri Trafik Müfettişi Ne Demek

Fahri trafik müfettişi, trafikte kurallara uyup uyulmadığını kontrol eden kişi demektir. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen bu kişiler uzun bir araştırma süreci sonrasında seçilir ve göreve başlarlar.

Fahri Trafik Müfettişi Nasıl Olunur?

Fahri trafik müfettişi olabilmek için birtakım şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Bunun için bulunduğunuz yerdeki Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne başvurmanız gerekir. Başvuru işlemi esnasında sizden istenilen belgeler şöyledir.

Fahri Trafik Müfettişi Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • C. Kimlik belgesi,
  • İkamet belgesi
  • Sabıka kaydı
  • Ehliyet bilgileri
  • Öğrenim durumu
  • Fotoğraf
  • Elektronik ortamda düzenlenen form (Ek–4)

Yukarıda belirtilmiş olan belgelerle birlikte bulunduğunuz yerdeki il valiliğine giderek müracaat etmeniz yeterli olacaktır.

Fahri Trafik Müfettişi Şartları Neler?

Yukarıdaki belgelerin tamamlanmış olması halinde sizden istenen başvuru şartları devreye girecektir. Başvuru esnasında istenilen şartlar ise şöyledir:

  • En az 40 yaşında,
  • Yüksek okul mezunu,
  • En az 10 yıllık sürücü belgesine sahip olma,
  • Müracaat tarihinden geriye doğru beş yıl içerisinde hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması ve kamu hizmetlerinden yasaklı olmama.

Fahri trafik müfettişi gönüllülük esasına dayalı olan bir hizmettir. Bu nedenle bu görevi üstlenebilmek için önce sevmeli sonrasında da sorumluluğunuzun farkında olmanız gerekir.

Fahri trafik müfettişliğinde yer ve zaman kısıtlaması yoktur. Bunun için her yerde trafik kurallarına aykırı hareket eden sürücülere ceza kesebilirsiniz. Fahri trafik müfettişlerinin araç durdurma, sürücülerle muhatap olma, evrak isteme gibi yetkileri yoktur. Yapmaları gereken yalnızca kural ihlalini fotoğraflayıp ispat ederek ceza kesilmesini sağlamak. Bir fahri trafik müfettişi 1 yıl içerisinde ceza tutanağı tutmazsa Emniyet görevi sonlandırıyor.

Başvuru Nasıl Değerlendirilir?

Başvuru işlemi sonrasında İl valiliği değerlendirme yapmak için sizi incelemeye alacaktır. Kabul edilen dilekçe ve ekleri ile İçişleri Bakanlığına belgelerinizin gönderilmesi sağlanır. İnceleme sırasında herhangi bir sorunla karşılaşılmazsa bu durumda kimlik belgesi hazırlanarak size teslim edilir.

Otomobiller, sürücü kursları ve cezalarla ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.06.2021

Herkes Ehliyet Alabilir mi

16.05.2022

Gaz Kelebek Sensörü Nedir? Ayarı Nasıl Yapılır

08.03.2021

2021 Trafik Sigortası Fiyatları Ne Kadar

15.09.2020

Araç Deri Koltukları Nasıl Temizlenir