Eski Tip Sürücü Belgesini Ne Zamana Kadar Değiştirmeliyim

ABONE OL
Eski Tip Sürücü Belgesini Ne Zamana Kadar Değiştirmeliyim

Türkiye’de 1 Ocak 2016 yılından itibaren sürücü adaylarına yeni tip ehliyet belgesi verilmeye başlandı. O tarihten sonraki süreç açık ve net iken ehliyetlerini 2016 yılından önce alan sürücülerin merak ettikleri konu eski ehliyetlerini yenisiyle değiştirmek için ne kadar zamanlarının kaldığıdır.

Yazımızda eski tip sürücü belgesini ne zaman kadar değiştirmeniz gerektiği hususunda bilgilere yer verelim istedik.

Ehliyetimi Ne Zamana Kadar Değiştirmek Zorundayım?

2016 yılından önce almış olduğunuz ehliyetlerinizi en geç 31 Aralık 2022 tarihine kadar yenilemeniz gerekiyor. Yeni bir düzenleme yapılıp süre uzatılmadığı takdirde bu tarihten sonra eski tip ehliyetler geçerli olmayacaktır.

Eski Ehliyetimi Değiştirmek İçin Başvurumu Nasıl Yapabilirim?

Eski ehliyetinizi değiştirmek için önünüzde kısa bir süre var. bu süre içerisinde online olarak randevunuzu alabilirsiniz. Yapmanız gereken https://surucurandevu.egm.gov.tr/ adresine girmek ve sizin için uygun olan gün ve saati seçerek randevu talebinizi oluşturmak.

Randevu işlemi sırasında sizden istenilen mail adresinize bir kod gönderilecek. Bu onay kodunuzla birlikte gerekli olan evraklarınızı temin ederek Nüfus Müdürlüğüne gitmeniz yeterli olacaktır.

Yeni Ehliyetlerle Hayatımızda Neler Değişti?

Yeni ehliyetlere genel olarak baktığımızda yalnızca görünüş itibariyle bir değişiklik olduğu düşünülüyor olsa da bilinmesi gereken şey bu ehliyetlerin çipli olduğu ve her türlü işlemi ehliyetle yapabileceğinizdir. Yenilikler eklendikçe ehliyetlere özelliklerde katılacaktır ancak şu an için bakacak olursak örneğin Yunanistan gibi bir ülkeye gittiğinizde araç kullanabilmek için TURING Kurumu tarafından verilen bir uluslararası ehliyet belgesi almak zorunda kalıyordunuz. Şimdi ise bu belge için yalnızca 15 ödemeniz yeterli oluyor.

Yeni ehliyetler dünyada toplam 84 ülkede geçerlidir. Bunun için gittiğiniz bu 84 ülkede ekstra bir sürücü belgesine ihtiyacınız olmuyor. Yeni ehliyetinizle gittiğiniz yurtdışında 6 ay ile 12 ay arasında araç kullanabiliyorsunuz, bu sürenin sonunda ise ehliyetinizi dönüştürmeniz isteniyor.

Yeni ehliyetler diğer ehliyetlere göre güvenlidir. AB standartlarına uygun olarak hazırlanmış olan bu ehliyetler polikarbonattan lazer baskıyla üretilmişlerdir. Üzerinde özel bir rengi ve mikro harfleri bulunur. Doğal olarak sahtesi yapılamayacak kadar karmaşık bir yapıya sahiptir.

Ehliyet ve sürücü kursu hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.11.2022

Yeni Ehliyetlerin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır

08.01.2021

Disk Frenler İle Kampanalı Frenler Arasındaki Fark Nedir

09.02.2022

Ehliyet Nasıl Alınır? Gerekli Belge ve Evraklar - 2022

05.01.2021

Sunroof Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır