Enjektör Devresi Arızası Nasıl Düzeltilir

ABONE OL
Enjektör Devresi Arızası Nasıl Düzeltilir

Enjektör devresi arızasının ne olduğunu anlayabilmek için P0200 kodunun ne anlama geldiğini bilmek gerekir. P0200 kodu, P0201 ve P0203 gibi genel bir hata kodudur. Bu kodların tamamı motor fakir veya zengin karışıma sahip olduğunda ortaya çıkar.

Otomobil P0200 hatası verdiğinde motor kontrol modülünün yakıt enjektörü devresinde bir arıza tespit ettiği anlamına gelir. Yakıt enjektör devresi, yakıt enjektörlerinin kontrolündedir ve ne kadar yakıt eklenmesi gerektiği ile ne zaman yakıt ekleneceğini belirler.

Enjektör devresi arızası, yakıt enjektörünün değişimi, bağlantı sorunlarının düzeltilmesi, kabloların değiştirilmesi sonrasında giderilebilir.

P0200 kodunu anlayabilmek için otomobilin bilgisayara bağlanması gerekir. Bilgisayar araçtaki bu kodu gösterdiğinde hatanın nerede olduğu da tespit edilmiş olur.

Enjektör arızası görsel olarak da kontrol edilebilir. Böyle bir durumda yardımcı olabilmesi açısından yakıt enjektörü kablosuna noid light sistemi takılır ve bu sayede arızalı enjektör tespit edilmiş olur.

P0200 hata kodunun mümkün olan en kısa sürede ele alınması gerekir, çünkü hemen düzeltilmezse kod, arabanızda hareket sorunları, güvenlik riskleri ve daha pahalı olabilecek motor arızaları gibi başka sorunlar ortaya çıkabilir.

Enjektör Devresi Arızasına Ne Sebep Olur?

P0200 hata kodunun nedenleri, soruna ve hangi mekaniklerin dahil olduğuna bağlı olarak değişir. P0200 kodunun ana nedenlerinden biri, enjektör devresindeki arızalı enjektördür.

Devre içinde arızalı bir enjektörün birçok belirtisi vardır. Belirtilerden biri düşük rölanti veya motorun durmasıdır. Aracınız motoruna güç sağlamak için yeterli yakıt gelmediğinde devir optimum performans seviyelerinin altında olabilir ve araç titreyebilir.

Motorun Titremesi

Enjektör devresi arızasının ikinci belirtisi motorun titremesidir. Devre içindeki hatalı yakıt enjektörü, silindirin tekleme yapmasına veya ateşleme yapamamasına neden olur.

Aracın Stop Etmesi

Arızalı enjektör devresinin bir sonraki belirtisi, motorun durması ve hızlanma sorunları yaşanmasıdır.  

Uyarı Işığı

Enjektör devresi arızasının tespiti son olarak motor uyarı ışığının yanması ile anlaşılabilir. Eğer aracın ön göstergesinde uyarıyı işareti görülürse bu enjektör devresinde arıza olabilir anlamına gelir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.12.2021

Yağ Karterim Neden Sızdırıyor

23.03.2020

Aston Martin Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

08.09.2020

Şasi Numarası Nedir, Ne İşe Yarar

26.08.2020

Trafik Sigortası Ücreti Neden Yüksek Çıkar