Engelli Sürücü Belgesi Nasıl Alınır

ABONE OL
Engelli Sürücü Belgesi Nasıl Alınır

Her engelli olmasa da bazı engelliler, engel durumuna göre ehliyet alıp araç kullanabiliyorlar. Araç kullanmak isteyen her sürücü yasal olarak ehliyet almak zorunda ve engeliler için verilecek olan ehliyet eskiden H sınıfı olarak tanımlanıyordu.

2016 yılından itibaren ehliyetlerle ilgili önemli değişiklikler yapıldı.  Yapılan bu değişiklik sonrasında ise engelli ehliyeti denilen H sınıfı ehliyetine yeni bir düzenleme getirildi. Doğal olarak ilk kez ehliyet almak isteyen bir engelli de nasıl ehliyet alması gerektiğini bilmeyebilir.

Bir engellinin ehliyet alması konusunda bilgi kirliliği olduğunu biliyoruz ve bu açık bir şekilde görülebiliyor. Bizde bu yazımızda buradan çıkarak engeli sürücü belgesi nasıl alınır? Detaylı bir şekilde anlatalım istedik.

Yeni Engelli Sürücü Belgesi

2016 yılından sonra yapılan düzenleme sonrasında H sınıfı ehliyet belgesinde önemli bir değişim yapıldı. Bu değişimle birlikte H sınıfı ehliyetler iptal edilerek yerine A ve B sınıfı olarak 2 farklı ehliyet getirildi. A ve B sınıfı ehliyet alabilmek için ise engellinin rapor durumu göz önünde bulunduruluyor.

Yapılan bu son düzenleme yalnız belgede değil aynı zamanda kişiye özel düzenleme veya tertibat gerektiren durumlar içinde geçerliydi. Bu düzenleme ile birlikte engelli kişinin engel durumuna göre araç üzerinde yapılacak düzenleme belirlenmiş oluyor. Eğer olması gereken düzenlemeler herhangi bir çevirme sırasında araçta bulunmazsa bu durumda engeli kullanıcı trafik cezasına çarptırılıyor.

Engelli birey eğer daha önceden H sınıfı ehliyete sahipse bu durumda ehliyetini yenilemek için herhangi bir ücret ödemesi yapması gerekmiyor. Kendisinden istenilen belgelerin temin edilmiş olması ehliyetin yenilenmesi için yeterli olabiliyor

Engelli Sürücü Belgesi Almanın Şartları

Engelli ehliyeti almak için birtakım şartların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Aşağıda bu şartlar açık bir şekilde belirtilmiştir.

  • A sınıfı ehliyet alacak vatandaşların en az 20, motosiklet ehliyeti alacakların ise en az 21 yaşında olması gerekiyor.
  • A sınıfı için 2 yıl süresince A2 ehliyeti sahibi olmak
  • İlkokul mezunu olması
  • Sürücü sınavını başarı ile tamamlamış olması
  • Sağlık raporunu almış olması
  • Adli sicil kaydının temiz olması
  • Geçmişte ehliyet belgesinin elinden alınmamış olması
  • Adına ait başka bir ehliyet belgesinin olmaması

Engelli sürücüler hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.04.2022

Garanti Uzatma Nedir

28.04.2021

Hız Tümsekleri Araca Zarar Verir mi

16.08.2021

Araba Boyası Çizikleri Nasıl Yok Edilir

06.01.2021

Boyasız Göçük Düzeltme Nedir, Nasıl Yapılır