Engelli Bireyler için Seyahati Değiştiren Otomotiv Teknolojisi

ABONE OL
Engelli Bireyler için Seyahati Değiştiren Otomotiv Teknolojisi

Dünyada yaklaşık 1 milyar engelli insan var. Bu rakam nüfusun önemli bir bölümü demektir. Neyse ki, son yıllarda teknolojide de engelli kişilere günlük yaşamlarında yardımcı olan pek çok ilerleme oldu.

Otomotiv Sektörü

Bunun özellikle belirgin olduğu alanlardan biri de otomotiv endüstrisidir. Çeşitli icatlar ve akıllı tasarımlar sayesinde, engelli bireyler artık araba kullanabildiklerini ve bunu güvenle yapabildiklerini görebiliyor. Bunun temel faydalarından biri, bu kişilere artık başkalarına veya toplu taşıma araçlarına ihtiyaç duymak zorunda kalmadıkları için büyük bir özgürlük ve bağımsızlık duygusu sağlamasıdır.

Uyarlanabilir Aygıtlar

Bir aracı sürmek için gereken fiziksel çabayı azaltabilen veya otomobilin kullanıcı tarafından kontrol edilme şeklini değiştirebilen çeşitli otomotiv uyarlamalı cihazlar vardır. Her birey farklı olduğu için mobilite araçları söz konusu olduğunda "herkese uyan tek bir beden" olmasa da, birçok kişi bu cihazları kullanabilir ve güvenle araç sürebilir. Örneğin ayak pedallarını kullanmadan aracı hareket ettirebiliyor veya fren yapabiliyorsunuz. Vitesin değiştirilmesi otomatik yapılırken tüm el kontrolleri direksiyon simidine sıkıştırılabiliyor. Bu uyarlamaları yapmak pahalı olsa da, değişikliklerin bir kısmı veya tamamı engelli bireyin araç kullanmasına değiyor.

Araca Ulaşılabilirlik

Araca girmek veya araçtan çıkmak engelli bireylerin karşılaştığı başka bir sorundur. Son zamanlarda tekerlekli sandalyeyle rahatlıkla girilebilen araçların yükselişini gördük. Bu bazen bir rampa ya da asansör kullanmayı içerebilir.  

Otomotiv endüstrisindeki bu mükemmel gelişmeler, engelli bireyler için seyahatte tamamen devrim yarattı. Engelliler için toplu taşıma ile seyahat her zaman kolay değildir. Engelliler için uyarlanabilir önlemler, kişilerin ya kendi başlarına araç kullanmalarını ya da otomobilde güvenli ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlayabiliyor.

Engelli bireyleri eve hapseden en önemli şeyin ulaşım olduğunu biliyoruz. Her engelli bu araçlara erişebilecek maddi güce sahip olmasa da zaman içerisinde bu tür araçların fiyatlarında da gözle görülür bir indirim söz konusu olacaktır.  Teknoloji geliştikçe bu tür uyarlamaların giderek daha fazla artırılacağından da hiç şüphe yoktur.

Engelli sürücüler hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.01.2021

Direksiyon Sertleşmesi Neden Olur

18.01.2021

ODY Belgesi Nedir

08.07.2021

Damperli Kamyon Nedir? Çeşitleri Nelerdir

12.09.2022

Keles Sürücü Kursları – Keles Ehliyet Kursları