En İyi Sürücü Kursu Nasıl Seçilir

ABONE OL
En İyi Sürücü Kursu Nasıl Seçilir

İlk kez ehliyet almak isteyen bir sürücü adayının düştüğü en büyük yanılgı, evine en yakın olan sürücü kursunu seçmektir. Oysaki bir sürücü kursuna yazılmadan önce iyi araştırma yapmak ve sürücü kursunun tüm özelliklerini bir araya getirip değerlendirmek gerekir. Elbette bunu yapabilmek kolay değil gibi görülebilir, fakat iyi bir sürücü kursunu seçebilmek aslında düşündüğünüz kadar zor değildir.

Öncelikli olarak karar vermede aceleci olmayın. Doğru zamanı belirlemek için kendinize zaman ayırın ve önce durum değerlendirmesi yapın ve ihtiyaçlarınızı belirleyin. Örneğin çok acemi bir sürücüyseniz ve daha önce hiç araç kullanmamışsanız o zaman sizin için direksiyon dersi çok önemlidir. Sürücü kursunu ararken direksiyon derslerinin nasıl ve hangi araçlarla verildiği, özel ders verilip verilmediğini inceleyin.

Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına göre alacağınız ehliyet sınıfına göre belli bir saat direksiyon dersi almanız gerekir. Bu saat en fazla 20’ye kadar çıkabilir.  Bazı kurslar ise bu ders saatinin altına inebiliyor. Siz kayıt işleminizi gerçekleştirmeden direksiyon ders saatinin ne kadar olduğunu mutlaka sorup öğrenin. Eğer ücretli olarak özel ders almak istiyorsanız pazarlık yapın. Çünkü her sürücü kursunun fiyat politikası pazarlıkla birlikte değişecektir.

Direksiyon eğitimini alabilmek için en iyi uygulama simülatör kullanımıdır. Bazı sürücüler bunun farkında olmadığı gibi bazı sürücü kurslarında simülatör bile yoktur. Bu nedenle simülatörü olan bir sürücü kursuna kaydınızı yaptırmayı düşünün.

Ders Hocaları

Sürücü kursu hocaları çok önemlidir. hangi dersi alacaksanız alın hocanızı sevmeden asla öğrenemezsiniz. Hatta o derse gitmek bile istemezsiniz. Bu nedenle kayıt işlemi öncesinde gerekiyorsa ders hocalarıyla tek tek konuşun. İlk intiba önemlidir. Hocalar size ilk görüşmede nasıl gelmişse sonraki süreçte de aynı olacaktır.

Sınıflar

Dersler önemli ancak bu dersleri nasıl bir ortamda öğrendiğiniz çok daha önemlidir. Kayıt olmadan önce sürücü kursunun sınıflarını gezmek size fikir verecektir.  Sınıflar düzenli ve kaliteliyse oradan alacağınız eğitimde aynı şekilde kaliteli ve düzenli olacaktır.

Arabalar

Kursta direksiyon eğitimi aldığınız araçla sınava gireceksiniz. Bunun için mutlaka sürücü kurslarının araçlarını görmelisiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.11.2020

Yaralı Taşıma Teknikleri Nelerdir

25.05.2021

Trafik Cezası Nereye Ödenir

23.03.2020

Chevrolet Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

15.09.2021

Motor Ehliyeti Sınavları Nasıl Yapılır