Elektronik Sınav Ücreti Nasıl Yatırılır

ABONE OL
Elektronik Sınav Ücreti Nasıl Yatırılır

Elektronik sınav diğer adıyla e-sınav ehliyet almak için teorik eğitim esnasında öğrendiğiniz bilgilerin değerlendirilmesidir. Bu sınavdan başarılı puan alamazsanız ehliyet almak için hak kazanamazsınız. Bunun için e-sınav ehliyet alma sürecinde en önemli aşama olarak bilinir. E-sınava girebilmek için sınav ücreti yatırılması gerekir. Bu ücret ATM ve mobil bankacılık üzerinden yatırılabilir.

E-Sınav Ücreti Nasıl Yatırılır?

Elektronik sınava girebilmeniz için bu ücreti mutlaka yatırmanız gerekiyor. Elektronik sınav ücreti her yıl belli oranda zamanlanır. 2021 yılında ehliyet almak isteyenlerin 130 TL ödemesi gerekir.

Aşağıda ehliyet sınav ücretini Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden nasıl ödeyeceğiniz anlatılmıştır.

Ziraat Bankası ATM ile Elektronik Sınav Ücreti Yatırma

Ziraat Bankası ATM’sine gittikten sonra giriş tuşuna basın ve bu işlem sonrasında kartsız işlem menüsünü seçin. Türkçe dilini işaretledikten sonra ödeme işlemleri sekmesine geçebilirsiniz. Eğitim ödemeleri, MEB ödemeleri, Elektronik sınav seçeneğini seçin. TC kimlik numaranızı ve yatıracağınız ücreti yazdıktan sonra ödeme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Bu işlemin sonunda dekontunuzu almayı unutmayın.

Halkbank ATM ile Elektronik Sınav ücreti yatırma

Halkbank ATM’sine para yatırmak içinde Ziraat Bankasında olduğu gibi yapmanız gerekiyor. Önce giriş tuşuna basın ve kartsız işlem sekmesinden kurum ödemeleri, MEB ödemeleri, TC kimlik numarası ve hangi sınava girmeniz gerekiyorsa onu seçerek paranızı yatırabilirsiniz. Ekrandaki bilgilerinizi kontrol edip dekontunuzu almanız gerekiyor.

Ziraat Bankasından ödeme yapmak için yalnızca ATM’yi değil isterseniz mobil uygulamayı da kullanabilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken yol menüye girin ve ödemeler kısmından e-sınav ödemesi sekmesini açın. Eğitim, Sınav ve Üniversiteler butonuna tıklayın, MEB ödemeleri, elektronik sınav ödemesini seçin.

Ehliyet Sınavı Ücreti Ödemeden Sınava Girilir mi?

Ehliyet sınavı ücretini ödemeden sınava alınmanız mümkün değildir. Çünkü bu ücreti yatırdıktan sonra kurs yerinize giderek dekontunuzu vermeniz ve onların sizin için sistemden randevu almalarını sağlamanız gerekiyor.

Yukarıda Halkbank ve Ziraat Bankasından elektronik sınav ödemesinin nasıl yapıldığı açıklanmıştır.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.11.2021

Yabancı Araçların Kasko Sigortası Olur mu

28.10.2021

Eski Ehliyet Nasıl Değiştirilir? 2022

12.01.2022

Çiğli Sürücü Kursları - Çiğli Ehliyet Kursları

14.06.2021

Run Flat Lastik Nedir? Hangi Araç Takabilir