Elektrikli Otomobili Şarj Etmek Kaç Saat Sürer

ABONE OL
Elektrikli Otomobili Şarj Etmek Kaç Saat Sürer

Elektrikli araçlarda şarj konusu TOGG’un 2023 yılında piyasaya çıkacağının duyurulmasından sonra daha fazla gündem olmaya başladı. İlk kez elektrikli otomobil alacak sürücüler bu araçların ne kadar sürede ve nerede şarj olacağı hususunda tam olarak bilgiye sahip değiller. Biz de bu yazımızda elektrikli araç şarj süreleri ve şarj olduktan sonra ne kadar gidebilecekleri hakkında bilgiler verelim istedik.

Elektrikli otomobillerin doldurulabilmesi için iki türlü şarj imkanı söz konusu. Bunlardan bir tanesi normal akım diğeri ise hızlı akım. Normal akım kullanılarak şarj edilmeye çalışıldığında bu işlem daha uzun sürüyor. Yani evde otomobilinizi şarj etmeyi planlıyorsanız normal akım olmasından dolayı otomobilinizi daha uzun sürede şarj edebilirsiniz.

Hızlı şarj ise adından da anlaşılacağı üzere daha kısa sürede tamamlanıyor. Ancak bu tip şarjların sadece şarj istasyonlarında olduğunu söyleyebiliriz.

Bunu bir örnekle açıklayacak olursak, bir otomobilin normal şarj edilmesi halinde dolum süresi 6 saati bulmaktadır. Bu da acil bir işinizin olması halinde sorun yaratabilecek bir süredir.  Hatta evinizdeki priz ile aracınızı şarj etmeyi düşünürseniz bu durumda dolum süresi 19 saati bulmaktadır.  Bu da neredeyse bir gün demektir. Hızlı şarjlarda ise süre 4 saati bulabilmektedir.

Gelişen teknoloji ve yeni çıkacak otomobilleri göz önünde bulundurduğumuzda artık otomobillerde kullanılan bataryalar çok daha üst seviyede ve 2023 yılında piyasaya çıkacak olan elektrikli araçların daha kısa sürede şarj olması beklenir.

Şarj istasyonlarında Dolum Süresi

Elektrikli otomobillerin istenilen sürede doldurulmuyor olmasının en önemli dezavantajı ise istasyonlarda oluşabilecek kuyruklardır. Yani sürenin çok uzun olması ve bunun da sürücünün acil işinin olması durumunda büyük sorun yaratabilecek bir durumdur.

Merak edilen hususlardan birisi de apartman ve sitede yaşayanların elektrikli otomobillerini nasıl şarj edecekleridir. Yani herkes kendi evinden elektriğini çektiğinde görüntü kirliliğinin yanı sıra tehlikeli bir durum oluşturacaktır. 

Elektrikli Araba Şarjı Ne Kadar Gider?

Elektrikli araba şarjı otomobilin markasına göre farklılık göstermektedir. Bazı araçlar 400 km gidebiliyorken bazı araçlar ise 600 km’ye kadar gidebilmektedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.06.2021

Türkiye’de Ehliyet Almak Zor mu

10.09.2021

Direksiyon Sınavından Geçtikten Sonra Ne Yapılır

27.04.2022

Eleşkirt Sürücü Kursları - Eleşkirt Ehliyet Kursları

15.02.2021

Antifriz Ne İşe Yarar