Elektrikli Bisiklet Ehliyet Gerektirir mi

ABONE OL
Elektrikli Bisiklet Ehliyet Gerektirir mi

2016 yılından sonra yapılan düzenleme ile birlikte ehliyet yasasında değişikliğe gidilmiş ve bu değişiklikler içerisinde ehliyet sınıfları da vardır. Eskiden elektrikli bisikletler için ehliyet olması gerekmiyorken şu an elektrikli bisiklet süren bir kişinin M sınıfı ehliyet alması gerekir.

M Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir ve nasıl alınır? Başlıklı makalemizi okuyarak detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Elektrikli Bisiklet Ehliyeti İçin Yaş Sınırı Kaçtır?

Elektrikli bisiklet kullanmak isteyen bir kişinin ehliyet alabilmesi için 16 yaşından büyük olması gerekir.

Elektrikli Ehliyet İçin Ruhsat ve Plaka Zorunlu Mu?

Yeni ehliyet yasasıyla birlikte artık 250w üzerinde olan tüm motorlu ve hareket den araçların ruhsatlarının ve plakalarının olması gerekir. Bu tip bir araca sahip olan kişilerin Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne giderek ruhsat için kayıtlarının yapılması gerekir.

Ehliyetsiz Elektrikli Bisiklet Kullanma Cezası Ne Kadar?

Adını bisiklet olarak geçiyor olması maalesef insanlar tarafından yanlış algılanıyor. Ancak trafikte hareket halindeki tüm motorlu araçlar yönetmelik ve yasalara tabidir. Yani nasıl bir sürücü ehliyetsiz olarak araç kullanamıyorsa ehliyetsiz elektrikli bisiklette kullanamaz.

Eğer bir elektrikli bisiklet sürücüsü trafikte ehliyetsiz olarak yakalanırsa bu durumda 172 TL para cezası kesilir ve bisiklet trafikten men edilir. Eğer sürücünün A sınıfı sürücü belgesi yoksa bu durumda 2,698 TL para cezası ve bisikletin sahibine de aynı şekilde ceza kesilir. Eğer bisikleti kullanan sürücünün kafasında kaskı ulunmuyorsa bu durumda 132 TL para cezası kesilir.

Hangi Elektrikli Bisikletler Ehliyet Gerektirmez?

Gücü 0,25 KW’ı geçmeyen ve hızlandıkça gücü düşen, saatte 25 km hızı geçmeyen elektrikli bisikletler için ehliyet gerekmez. 0,25 KW’ın üzerinde güce sahip olan tüm elektrikli bisikletlerin tescillerinin yapılması, plakalarının alınmış olması ve ehliyetli kullanılması gerekir.

B Sınıfı Ehliyeti Olan Elektrikli Bisiklet Kullanabilir mi?

1 Ocak 2016'dan itibaren mevcut B sınıfı ehliyete sahip olan sürücülerin elektrikli Moped kullanılması yasal hale gelmiştir. Bunun için ayrıca A sınıfı ehliyet almaya gerek yoktur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.04.2021

Keyif Alarak Araba Kullanma Yöntemleri

09.12.2020

Yaya ve Sürücü Güvenliği

09.05.2022

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Muafiyeti Nedir

30.03.2021

Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır