Elektrikli Aracınızın Aküsü Biterse Ne Olur

ABONE OL
Elektrikli Aracınızın Aküsü Biterse Ne Olur

Elektrikli otomobiller, benzinli veya dizel araçlara benzer şekilde, bir gösterge ekranına sahiptir. Bu nedenle aracınızda meydana gelebilecek herhangi bir sorun ekranda uyarı işareti olarak belirir. Eğer sürücü akü uyarısını görmezden gelirse bu durumda işler daha farklı sonuçlanır.

Elektrikli Bir Arabanın Menzili Nedir?

Bir arabanın menzilini belirleyen iki ana faktör vardır. Bunlardan birincisi akünün boyutu ikincisi ise elektrik motorunun gücüdür. Daha güçlü bir motorun daha fazla akü suyu tükettiği açıktır. Büyük bir akü, motor gücüne bağlı olarak uzun menzile sahip olacaktır. Aracın gidebileceği menzili belirleyen faktörlerden bazıları ise şöyledir.

Trafik: Aracı sürdüğünüz yerdeki trafik yoğunluğu menzili etkileyecektir. Örneğin akü durgun trafikte veya trafik sıkışıklığında daha hızlı boşalır. Bunun nedeni, kışın klima ve yazın fan gibi elektrik sistemlerinin çalışmasıdır.

Hava Koşulları: Bir elektrikli aracın menzili bölgenizdeki hava koşullarına bağlı olarak da etkilenebilir. Elektrikli araçlarda bulunan akü, soğuk havalara kıyasla sıcak havalarda daha hızlı biter. Dolayısıyla bu durum aracı üreten firmanın belirtmiş olduğu mesafeden daha az gitmesine neden olur.

Sürüş Şekli

Elektrikli araçlarda akü ömrünün kısalmasının göz ardı edilen nedenlerinden biri de sürüş tarzıdır. Aracınızı devirsiz, hızlı ya da agresif kullanıyorsanız bu durumda akünün menzili daha kısa olacaktır.

Eğer bir elektrikli araç sürücüsü arabanın menzilini kontrol etmeyi unutursa, bu durumda akü tüm suyunu kaybeder. Başka bir deyişle, araba yolda kalır ve hareket edemez.

Akünüzün Bittiğinde Ne Yaparsınız?

Elektrikli bir aracı vurdurmayı ya da bir aracın arkasına bağlayarak çektirmeyi kesinlikle aklınızdan çıkarmalısınız. Bunun için böyle bir ihtimale karşın her araca bindiğinizde gözünüz mutlaka gösterge panelinde olmalıdır. 

Eğer yolda kalırsanız yapmanız gereken ilk işlem çekici çağırarak aracın yetkili bir servise götürülmesini sağlamak. Sıradan bir tamirci ustası elektrikli araçlar hakkında hiçbir şey bilmeyeceğinden dolayı aracınızı riske atmamanız gerekir.

Aracı en yakın şarj istasyonunun bulunduğu yere götürmenizde diğer bir seçenek olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.04.2021

Benzin Aracın Deposundan Nasıl Çekilir

12.10.2020

Araç Rayiç Bedeli Sorgulama

30.01.2024

2024 MTV Fiyatları

11.05.2022

Antalya Serik Sürücü Kursları - Serik Ehliyet Kursları