El Konulan Ehliyet Nasıl Geri Alınır

ABONE OL
El Konulan Ehliyet Nasıl Geri Alınır

El konulan ehliyet nasıl alınır, nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor? sorusunun yanıtını vereceğimiz makalemizde ehliyete neden el konulur? sorusuna da başlıklar halinde yanıt verelim istedik.

Trafik kurallarına uymak her sürücü ve yayanın sorumluluğu olan bir konudur, ancak bazı durumda gerek acele etmekten gerekse bana bir şey olmaz demekten kurallara uyulmaması söz konusu olabilir. Oysaki kuralların amacı sürücü ve yayaların hayatlarını ve mallarını korumaktır.

Ehliyeti Geri Alma

İptal edilen ehliyet nasıl geri alınır? sorusunun yanıtı iki farklı şekildedir. Birincisi verilen sürenin dolması, diğeri ise el konulan ehliyetle ilgili ehliyet geri alma dilekçesi vermek ve dilekçenin olumlu sonuçlanmasıdır. Dilekçenin önemi ise olayın ve işlemin uygulanma şeklidir.

Sürücü Belgesi Geri Alma Tutanağı

Sürücünün ehliyetine el konulması halinde ehliyet Emniyet Müdürlüğünce bekletilir. Bunun için sürücü belgesi geri alma tutanağı emniyete verilir.

Alkolden Ehliyet Kaptırma Geri Alma,

Alkolden ehliyet kaptırma geri alma işleminin yapılabilmesi için sürücünün belgeye el koyan trafik birimi ya da bulunduğu yere en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne sürenin bitimi sonrasında dilekçe ile başvurması gerekir.

Sürücü Belgesine El Koyma Nedenleri

Sürücü belgesine el koyma nedenleri farklıdır. Belgeye idare tarafından el konulabileceği gibi ceza ve soruşturma ile ilgili olarak da el konulabilir.

  • Sürücülerin ehliyetlerine şu durumda el konulabilir.
  • Alkollü ya da uyuşturucu almış bir şekilde araç kullanma
  • Alkolmetreye üflememe
  • Ceza puanlarının aşılması,
  • Soruşturma ve kovuşturma sonucundaki adli kontrol kapsamında.
  • Hapis cezası alınması durumunda,

Ehliyete el koyma şekline göre izlenecek yollarda farklı olabilir. 

Alkollü Araç Kullanmada Ehliyete El Koyma Süreleri

  • Sürücü ilk kez alkollü olarak araç kullanırken yakalanmışsa bu durumda ehliyetine 6 ay süreyle el konulur ve kendisine 1240 TL para cezası kesilir.
  • Sürücü ikinci kez alkollü olarak araç kullanırken yakalanmışsa bu durumda ehliyetine 2 yıl süreyle el konulur ve kendisine 1555 TL para cezası kesilir.
  • Sürücü üçüncü kez ya da daha fazla alkollü olarak araç kullanırken yakalanmışsa bu durumda ehliyetine 5 yıl süreyle el konulur ve kendisine 2497 TL para cezası kesilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.02.2021

LPG’nin Araçlardaki Olumlu ve Olumsuz Yönleri

10.06.2021

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar? 2022

26.05.2021

Arızalı Ateşleme Bobininin Belirtileri

23.07.2020

İkinci El Otomobil Alırken Kilometre Önemli mi