El Freni Çekik Araba Sürülürse Ne Olur

ABONE OL
El Freni Çekik Araba Sürülürse Ne Olur

El freni, otomobiller için güvenlik anlamında oldukça önemli aksamların başında gelir. Otomobil el freni çekik olduğu zaman hareket etmez ve araç park halindeyken güvende demektir. El frenini çekerken üzerindeki düğmeye basmamanız indirirken ise basmanız gerekir. Bu sayede araç güvenli bir park yapmış olacaktır.

Aracınızın el frenini indirmeden aracı kullanmaya devam ederseniz bu durumda ciddi zarar verebilirsiniz. Bu nedenle fark ettiğiniz anda freni mutlaka indirmeniz gerekir.

E freni aracınızın istemsiz bir şekilde kaymasını önler. Özellikle kar ve don olduğu kış mevsiminde güvenliğinizi artırmak için el frenini çektikten sonra mutlaka vitesi bire takmanız tavsiye edilir.

El Freni Çekik Araba Sürülürse Ne Olur?

El freni çekik bir şekilde araç kaldırılırsa bu durumda bir süre sonra aracınızdan koku geldiğini fark edersiniz. Bu balataların kokusudur. Çünkü tekeri sıkıştırmış ve gaza basarak aracın tekerleklerinin zorla dönmüş olmasını sağlarsınız. Bu da balatanızda sürtünmeden dolayı kokuya neden olacağından dolayı hissettiğiniz koku yanık şeklinde olacaktır. El freni çekik bir vaziyette aracı kullanmaya devam ettiğinizde karşılaşacağınız sorunlar şunlardır.

  • El freninizin ömrü kısalacaktır.
  • Balatanın ömrü kısalır.
  • Araçlar bu şekilde çalıştığında daha çok yakıt harcayacaktır.
  • Aracınızın lastikleri aşınır ve bu sebeple de ömrü azalır.
  • Aracınızın ömrü azalır.
  • Aracınızın ciddi bir kontrolden geçmesi gerekebilir.

Bir aracın uzun süre boyunca el freni çekik bir şekilde devam etmesi araçta yangın çıkması ihtimalini de güçlendirir.

El Frenini Çekmediğimi Nasıl Anlarım?

El frenini indirmediğinizi anlamanın ilk yolu aracınızın performansıdır. Çünkü siz her ne kadar aracınızın gazına basıyor olsanız da aracınızın hızlanmasını engelleyen bir şeyler olacaktır. Otomobilde meydana gelen bu performans kaybı hissedilebilecek kadar fazla olur. Bu durumda ilk bakacağınız şey el freni olmalıdır. Eğer el frenini indirmemişseniz o zaman hemen müdahale etmeniz gerekir.

Kısacası el freni çekik bir şekilde çok fazla ilerlemek mümkün değildir. Bir şekilde mutlaka bunu aracınızda hissedersiniz. Eğer ki göstergeleri sık kontrol ediyorsanız zaten kırmızı ışığın yandığını görünce bu size uyarı olacaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.12.2020

Fren Balataları Ne Kadar Dayanır

01.03.2022

Uluslararası TIR Şoförü Olmak İçin Ne Gerekiyor

22.06.2022

Traktör Kasko Değeri Nedir, Neleri Kapsar

30.03.2020

Direksiyon Sınavı Güvenlik Personeli