Ehliyetim Kaç Günde Gelir

ABONE OL
Ehliyetim Kaç Günde Gelir

Ehliyetler, başvuru esnasında hangi adres beyan edilmişse o adrese PTT aracılığıyla gönderilir. Bilgiler Nüfus Müdürlüklerinde işlem esnasında alınır ve sisteme online olarak işler.

PTT İle Ehliyet Belgemin Nerede Olduğunu Nasıl Sorgularım?

Ehliyetinizi almak için başvurunuzu tamamladıktan sonra artık basıma hazırlanarak PTT’ye teslim süreci başlar. Bu işlem esnasında sizinde süreci takip edebilmeniz açısından telefon numaranız alınır ve PTT dağıtım süreci başladığında size bir barkod numarası gönderilir. Barkod numarası sayesinde ehliyetinizin nerede olduğunu görebilirsiniz. Hatta elinize ulaşmayan ehliyetinizin nereye götürüldüğünü de sorgulayabilirsiniz.

Sorgulama işlemi için PTT’nin resmi internet sitesine girerek gönderi takibini sorgulamanız gerekiyor.

Ehliyetiniz Elinize Ulaşmadıysa Ne Yapmanız Gerekir?

PTT görevlileri eğer ki iki kez adresinize gelmiş ve sizi evde bulamamışsa bu durumda ehliyetiniz 7 gün boyunca PTT şubesinde bekletilir. Bu esnada ise verdiğiniz telefon numarası üzerinden sizinle iletişime geçilerek ehliyetinizin bulunduğu PTT şubesinden almanız istenir. Eğer PTT görevlileri size hiçbir şekilde ulaşamamışlarsa bu durumda ehliyetiniz hangi Nüfus Müdürlüğünden başvuru yapmışsanız tekrar oraya gönderilir.

Ehliyetim Kaç Günde Elime Ulaşır?

Ehliyetler başvuru tarihinden itibaren en geç 1 hafta içerisinde elinizde olacaktır. Eğer ki ehliyetinizle ilgili herhangi bir bilgi ya da SMS size ulaşmamışsa bu durumda baskı yapılmamış olabilir ya da cep telefonu numaranızı yanlış vermiş olabilirsiniz. Eğer bir haftadan daha uzun bir süre geçmişse bu durumda PTT’nin müşteri hizmetlerini arayarak durumun ne aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.

Geçici Ehliyet Belgesi Kaç Gün Geçerli?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bu 1 haftalık süre içerisinde size geçici ehliyet verilecektir. Geçici ehliyet, yeni ehliyetiniz elinize ulaşıncaya kadar kullanabileceğiniz bir belgedir. Bu belge ehliyet yerine geçtiği için araç kullanmanızda ve şehirler arası seyahat etmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Yeni ehliyetiniz elinize ulaştığı andan itibaren de geçici ehliyet belgeniz hükmünü kaybedecektir.  Eğer bu süreç içerisinde ehliyetiniz halen elinize ulaşmamışsa size yakın olan bir trafik tescil şubesine giderek geçici belgenizin süresini uzatabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.09.2021

Uyuşturucu İle Araba Kullanmak Suç mudur

20.12.2022

Aracı Plakasız Kullanma Cezası 2023

28.06.2021

2022 Cupra Born İncelemesi

23.03.2020

Uzun Yol Şoförlüğü ve Zorlukları