Ehliyet Yenileme Süresi Ne Zaman Bitiyor

ABONE OL
Ehliyet Yenileme Süresi Ne Zaman Bitiyor

1 Ocak 2017 tarihinden sonra yürürlüğe giren kararla birlikte kimlik kartları, pasaport ve ehliyetlerde değişiklik kararı alındı. Eski tip bu değerli belgeler yeni çipli olan kartlarla değiştirilerek tüm sistemin birbirine entegre edilmesi sağlanacak. Peki, zorunlu olan bu uygulama için aynı zamanda vatandaşlara uyum süreci içerisinde ne kadar bir zaman verilmiştir.

Birçok vatandaş bu konuda bilgi sahibi değil, ilk yıl ciddi yığılmaların yaşandığı dönemde insanlar bu sürenin ne kadar olduğunu bilmeden hareket ettiler ve saatlerce uzun kuyruklar beklenilerek yeni kartlarını almaya çalıştılar. Şu an eskiye göre nüfus müdürlüklerinde hatırı sayılır bir azalma söz konusu. Randevunuzu alarak gittiğinizde saatinizde işleminiz tamamlanabiliyor. 5 dakikalık bir kayıt işlemi sonrasında da işinize tekrar dönebiliyorsunuz. Bunun için ehliyet, kimlik ve pasaport yenileme işlemi çok uzun sürmüyor.

Ehliyet Yenilemede Son Tarih 

Yeni ehliyetlere geçmek için verilmiş olan süre 31 Aralık 2020 tarihinde tamamlanıyor. Bu süre içerisinde ehliyetlerini yenilemeyenlerin iptal olurken yenileme işlemi aynen kimlik kartında olduğu gibi gerçekleşiyor. Randevularınızı nüfus vatandaşlık işleri genel müdürlüğünün yanı sıra ALO 199 numaralı hattı arayarak da yapabiliyorsunuz.  Başvuru sırasında sizden 15 TL’lik bir ücret talep ediliyor. Bu ücreti ise anlaşmalı olan bankalara yatırmanız gerekli ve bunu da gitmeden önce yapmanız gerekiyor. Gittiğiniz de orada sizden ücret alınmadığı ve banka şubesinin olmadığını düşünürseniz gereksiz bir zaman kaybetmiş olacaksınız. Bunun için işinizi tesadüfe bırakmamak ve hızlandırmak için mutlaka banka şubesi ya da ATM’sinden ödemenizi gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Başvuru işlemlerinde sizden istenilen belgeler arasında 1 tane biyometrik fotoğraf, kan gurubu belgeniz ve sağlık raporu.

Ehliyetini çaldıran ve kaybeden kişilerin başvuru işlemi öncesinde en yakın trafik tescil şubesine girerek kayıp ve çalıntı beyanında bulunması gerekiyor. Daha sonrasında ehliyetinizin başkasının eline geçmesi ve bunun kötüye kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek olumsuzluklar için bu çok önemli bir konudur. Bu şekilde ehliyetiniz zayi olarak kayıtlara işlenir ve eskiden olduğu gibi gazeteye ilan vermek zorunda kalmazsınız.

Yeni ve eski ehliyetlerinizle ilgili kafanıza takılan soru işaretlerinizi sitemiz https://www.surucukurslari.com/ üzerinden inceleyebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.04.2021

2021 Ehliyet Sınav Takvimi Nasıl

22.04.2021

Motor Yatak Sarması Nedir? Neden Olur

02.12.2022

Bujilerin Ne Zaman Değiştirilmesi Gerekir

29.07.2020

Park Yasağı Nedir, Nasıl Uygulanır