Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih 2023

ABONE OL
Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih 2023

Ehliyet yenileme işlemi bir süredir ilgililerin gündemindedir. Yeni ehliyet sistemine geçilmesi ile eski ehliyetlerin son tarih zamanına kadar yenilenmesi gerekir. Ehliyet yenileme işleminin tarihi geçirildiği zaman idari para cezası verilir. Ehliyet yenilemek için ilk olarak randevu alınması gerekir.

Ehliyet yenileme randevusu almadan önce ehliyet yenileme işlemi için birtakım belge ve evrakların önceden hazırlanmış olması gerekir. Bu şekilde randevu tarihinde bu belgelerin kişilerin yanında olması gerekir. Ehliyet ücretinin randevu tarihinden önce yatırılması koşulu bulunur. Ehliyet yenilme ücreti, her sene yeniden belirlendiği için kişilerin güncel fiyat araştırması yapması gerekir. “Ehliyet yenileme ücreti 2023 yılında ne kadar olmuştur?” gibi soruların araştırılması gerekir.

2023 yılında ehliyet yenileme işlemi için gerekli belgeler, son tarih, başvuru ücreti ve randevu ile ilgili detayları bu içerikten öğrenebilirsiniz.

Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Ne Zaman?

Son birkaç yıldır hem Türkiye’de hem de dünyada etkili olan salgın sebebi ile vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri bilinen bir gerçektir. Bu nedenle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yapılan açıklamada, nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip ehliyet değiştirme son tarih 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığı belirtilmiştir.

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Eski tip sürücü belgelerini yeni tip ehliyet ile değiştirecek kişilerin ödemeleri talep edilen ücret, 13+2 TL'dir. Ehliyet değiştirme ücreti toplamda 15 TL’dir.

Yeni tip sürücü belgelerini yenilemek isteyenler ise 145 + 624 Türk lirası ödeyecektir. Bu tutar toplamda 769 liraya denk gelir. 

1 Ocak 2016 tarihinden sonra yeni sürücü belgesi almamış kişilerden ehliyet yenileme, kayıp, zayi, çalıntı durumlarında 15 TL yenileme ücreti talep edilir.

Yeni tip sürücü belgeleri 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanmıştır. Bu tarihin ardından ehliyet alanların ehliyeti yeni tiptir. Yeni tip ehliyet alanlar, daha sonra ehliyet yenileme, kayıp, zayi ve çalıntı durumlarında toplamda 769 TL öder. Bu tutar, harç bedeli, değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı için ödenir.

Ehliyet Yenileme Ücreti Hangi Bankalara Yatırılır?

Ehliyet yenileme ücreti, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfı tarafından protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabilir.

  • T.C. Ziraat Bankası
  • Türk Ekonomi Bankası
  • Akbank
  • Aktif Bank
  • Denizbank
  • PTT Bank
  • ING Bank
  • Şekerbank
  • Garanti Bankası
  • Türkiye Vakıflar Bankası
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Albaraka Türk Katılım Bankası

Ehliyet Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır?

Ehliyet yenileme ücreti, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik Vakfı’nın protokol yaptığı ödeme yapılabilen banklara yatırılır. Ehliyet yenileme ücreti ödemesi için bankaların ATM’leri tercih edilebileceği gibi internet bankacılığı da kullanılabilir.

Ehliyet Yenileme Ücreti İnternetten Nasıl Yatırılır?

Eski ehliyet yenileme ücreti yatırma işlemi internet üzerinden sanal POS uygulaması vasıtası ile yapılabilir. Bunun için https://ivd.gib.gov.tr internet adresine girebilirsiniz. Belirlenen harç tutarı kredi kartından veya banka kartından tahsis edilebilir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.09.2021

Araba Sürme Teknikleri

28.12.2020

Trafikte Sağa Dönüş Nasıl Olmalı

09.12.2022

Muayenesiz Araç Kullanma Cezası 2023

04.05.2021

ABS Hız Sensörü Arızasının Belirtileri Nelerdir