Ehliyet ve Direksiyon Sınavına Kaç Defa Girilebilir

ABONE OL
Ehliyet ve Direksiyon Sınavına Kaç Defa Girilebilir

Ehliyet almak isteyen her sürücü alacağı teorik ve direksiyon eğitimi sonrasında sınava girmek zorundadır. Sınavdan 70 ve üzerinde puan alamayan sürücüler sınavı geçememiş olacağından bir sonraki sınavda şanslarını yeniden değerlendirmesi gerekir. Bu da ilk kez ehliyet alacak olan sürücülerin direksiyon sınavında kaç hak var? sorusunu sormasına neden olmuştur.

Ehliyet almak isteyen her sürücü adayına toplamda 4 yazılı 4’de direksiyon sınav hakkı verilir. Sürücü bir sınavdan başarısız olursa diğer sınava girerek hakkını kullanabilir. Dolayısıyla kalan bir sürücü adayının başarılı olabilmesi için bir sonraki sınava kendini hazır hissettiğinde girmesi mantıklı olacaktır.

Sürücü adaylarının merak ettiği konulardan birisi de direksiyon sınavına istediğim zaman girebilir miyim? olmuştur. Az önce de belirttiğimiz gibi sürücü adayları direksiyon sınavına istedikleri zaman girebilirler. Ancak bu zaman konusunda şöyle bir husus vardır. Sürücü kendi istediği gün ve saatte değil girmek istediği önceden belirlenmiş sınav zamanlarını tercih edebilir.

Sürücü adayları sınava katılmak için başvuru yapmış ancak herhangi bir nedenden dolayı sınava katılamamışsa bir sınav haklarını kaybetmiş olur. Bazı durumlar vardır ki bunların belgelenmesi halinde ise sınav hakkı saklı kalır. Özel Durumlar (Sağlık Raporu, Afetler, Yakınların Durumu, Spor Müsabakaları) gibi.

Direksiyon Sınavı Kaç Dakika Sürüyor?

Direksiyon sınavı her aday için toplam 45 dakika sürmektedir. Adaylar direksiyon eğitiminde aldıkları bilgileri yanıtlarken aynı zamanda pratik bilgilerini de sunmak zorundadır. Direksiyon sınavında alınacak 70 puan ve üzeri ehliyet alabilmek için yeterli olacaktır.

Direksiyon Sınav Sonucu Ne Zaman Açıklanır?

Direksiyon sınav sonuçları eskiden sınavdan birkaç gün sonrasında açıklanıyordu, ancak şu anda teknolojinin de gelişmesiyle değerlendirme online olarak yapıldığından sürücü adayı sınavdan hemen sonra sonucunu öğrenebilir.

Direksiyon Sınavı Az Sürerse Ne Olur?

Direksiyon sınavında süre 45 dakika olarak belirlenirken en az 35 dakika olması gerekir. Eğer adaya verilen süre 35 dakikanın altında olursa bu durumda hatasının çok olduğu ve ehliyet almak için yetersiz olduğu düşünülmüştür. Yani aslında sürenin az olması bir nevi sürücü adayı açısından kötüdür.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.12.2020

Süspansiyon Sisteminin Önemi

31.08.2021

Cepten Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır

30.04.2021

Motor Neden Aşırı Isınır

26.02.2021

Direksiyon Sınavından Kalanlar Ne Yapmalı