Direksiyon Sınavına Girmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

ABONE OL
Direksiyon Sınavına Girmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Direksiyon sınavı ehliyet alma sürecindeki en son aşamaların başında gelir. Sınavı başarılı bir şekilde tamamladığınızda artık ehliyet almak için önünüzde herhangi bir engel kalmayacaktır. Sürücü belgesi için çok önemli olan bu sınav öncesinde ne kadar hazırlıklı olursanız başarı şansınızı da o kadar yükseltmiş olursunuz. Aşağıda direksiyon sınavına girmeden önce nelere dikkat etmeniz gerekiyor maddeler halinde belirtilmiştir.

  • Aracınızın kapısını mutlaka sol elinizle açın ve sağ ayağınızla araca binin. Bunu yapmanızın nedeni ise arkadan gelen bir aracın olup olmadığını görmenizdir.
  • Araca bindiğinizde hemen koltuk ve aynalarınızın ayarını yapın. Bu ayarların ardından emniyet kemerinizi takarak el frenini indirebilirsiniz.
  • Elinizle vitesi kontrol edin. Eğer araç boşta değilse sol ayağınızla debriyaja basın, vitesi boşa alın. Ayağınızı debriyajdan kaldırmadan sağ ayağınızla frene basın ve aracı çalıştırmak için kontağı çevirin.
  • Aracı birinci vitese alarak artık kalkış için her şeyi tamamlamış olursunuz.
  • Kalkmadan önce yapmanız gereken ise aracı kaldıracağınız yöne doğru sinyal vermektir.
  • Aracı hareket ettirebilmek için debriyajdan ayağınızı yavaş yavaş kaldırın ve diğer ayağınızla hafif bir şekilde gaza basın. Bu iki denge çok önemlidir. Ayağınızı debriyajdan hızlı çekerseniz araç stop eder yavaş çekerseniz araç yerinde kalkmaz.
  • Hareketinizi yaptıktan sonra ikinci vitese geçebilirsiniz. Yolun durumuna göre hemen aracı iki ya da üçüncü vitese alabilirsiniz.
  • Hareketinizi tamamlayıp aracı durduracaksanız ya da U dönüşü yapacaksanız o zaman aracın vitesini tekrar başladığınız noktaya getirmeniz gerekiyor. Mesela ikinci vitesteyseniz aracı birinci vitese çekebilirsiniz. Ama bunu hemen yapmak yerine önce aracı frenle yavaşlatmanız gerekir.
  • Dönüş yapmadan hangi şeride geçecekseniz dikiz ve yan aynalardan arkanızı mutlaka kontrol etmelisiniz. Sinyal vermiş olmanız demek istediğiniz yöne geçebileceğiniz anlamına gelmeyecektir.
  • Aracı durma ya da park etme halinde mutlaka debriyaja basarak stop etmeniz gerekiyor.
  • Sınav anında aracı durdurduktan sonra geri geri gitmeniz isteniyorsa bu durumda yapmanız gereken aracı geri vitese almak sağ kolunuzla sağ koltuğun başına uzanıp geriye bakmanız gerekir. Geride kimsenin olmadığını görürseniz harekete başlayabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.12.2020

Araç Muayene Sorgulama Nasıl Yapılır

16.02.2022

Yumurtalık Sürücü Kursları - Yumurtalık Ehliyet Kursları

11.01.2021

Otomobil Severler İçin Hediye Önerileri

25.04.2022

Sürücü Kursunda Hangi Dersler Var