Ehliyet Sınavında Kalan Adayların Yapması Gerekenler

ABONE OL
Ehliyet Sınavında Kalan Adayların Yapması Gerekenler

Ehliyet sınavından kaldım ne yapmam gerekiyor diye düşünüyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları öncelikle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan bir sürücü kursuna yazılması gerekir. Sürücü kurslarının vereceği teorik eğitim sonrasında adaylar elektronik ortamda sınava girer ve bu sınavdan 70 ve üzeri puan alırsa ikinci sınav olan direksiyona katılma hakkı elde ederler.

Sürücü adayının ehliyet sınavına herhangi bir geçerli mazereti olmadan katılmamaları sınav hakkını kullanmış ve kalmış olarak değerlendirilir. Ancak aday sınava geçerli bir nedenden dolayı girememişse sınav hakkı devam eder.

E-sınavdan geçemeyen adaylar ikinci kez sınava girme hakkına sahiptir. Her adaya toplam verilecek olan 4 adet hak vardır. Aday bu 4 haktan birinden geçememişse tüm sürece en baştan başlamak zorundadır.

Bazı sürücü adayları çalışmalarına rağmen “Ehliyet sınavından geçemiyorum “şeklinde serzenişte bulunmaktadır. Bunun tek bir nedeni olmasa da genel neden eğitim esnasında derslere çok fazla odaklanmamaktan kaynaklanır. Bir aday sınav öncesinde verilen derslere ne kadar iyi çalışır ve daha önceki yıllarda çıkmış soruları çözerse başarı oranını da o kadar çok artırmış olacaklardır.

Ehliyet Sınavını Geçmek İçin Kaç Puan Almak Gerekir?

Ehliyet sınavına girecek her adaya toplamda 50 soru sorulur. Adaylar bu sorulardan 35 tanesini doğru olarak yanıtlamak zorundadır. Her soru 2 puan değerinde olduğu için 35 sorunun puanı 70’tir. Aday 70 ve üzerinde not aldığında direksiyon sınavına katılabilir.

Ehliyet Sınavından 4 Kez Kalınması Halinde Süreç Nasıl İşler?

Adaylar sınava 4 kez girmiş ve hiçbirini kazanamamışsa artık hakkı kalmamış olur ve tekrardan sınava girebilmek için sürücü kursuna en baştan kayıt yaptırmalıdır.

Direksiyon Sınavına Hazırlık Nasıl Olmalı?

Direksiyon sınavını geçemiyorum diyorsanız ya da sınav öncesinde korkularınız varsa şunlara dikkat etmeniz faydalı olacaktır:

  • Direksiyon sınavının olacağı gün erken yatmalı ve uykunuzu alıp erkenden kalkmalısınız.
  • Sınavda ve öncesinde heyecanınız yüksek olacağından kendinizi sakinleştirmeyi denemelisiniz. Bunun için müzik dinlemek iyi bir yöntemdir.
  • Kahvaltınızı sınavdan birkaç saat öncesinde yapmış olmalısınız.
  • Heyecanınızı dengelemek için nefes egzersizleri yapmalısınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.07.2021

Eksantrik Mili Nedir ve Ne İşe Yarar

24.06.2021

Araba Neden Conta Yakar ve Nasıl Anlaşılır

02.06.2021

Araç Sefer Görev Emri Kimleri Kapsıyor

24.02.2021

Sapkın Sürücü Davranışları