Ehliyet Sınavında Kaç Soru Soruluyor

ABONE OL
Ehliyet Sınavında Kaç Soru Soruluyor

Ehliyet sınavına katılmak isteyen adayların merak ettiği bilgiler arasında yer alan kaç soru sorulduğu makalemizin detaylarında ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.

Ehliyet alabilmek için öncelikli olarak kursa yazılıp sonrasında bu kursu başarılı bir şekilde tamamlamış olmak gerekiyor. Adayın başarısını ortaya koyacak olan ise e- sınav’dır. E-sınav kurs sonunda adayın bilgi durumunun tespit edilmesini sağlamak amacıyla yapılan bir uygulamadır. Online olarak sürücü kursu eğitimini tamamlayan adayların katıldığı bu sınavdan en az 70 puan alınmış olması gerekiyor.

Sınavda adaylara toplamda 50 adet soru sorulur ve bu sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanır. 50 adetlik bu soruların dağılımı ise aşağıdaki gibidir.

Ehliyet Sınav Soruları

Ehliyet sınavında adaylara farklı alanlarda sorular soruluyor. 2016 yılında bu sorular arasına 6 adet Trafik Adabı’da eklenmiştir. Buna göre sınavda sorulacak soru dağılımı şöyledir:

  • İlkyardım soruları 12 adet.
  • Motor soruları 9 adet.
  • Trafik ( Yeni adı Trafik ve Çevre ) 23 adet.
  • Trafik adabı 6 adet olarak sorulmaktadır.

Ehliyet sınavında yukarıdaki bilgilerden de yola çıkılarak en fazla trafik ve çevre sorularından sorulmaktadır. Sınavda başarılı olabilmek için bu sorulardan en az 35 tanesini doğru yapmak gerekiyor. Bunun içinde sürücü kursu eğitimi esnasında verilen derslere devamlılık oldukça önemlidir.

Ehliyet Sınavından Geçmek İçin Kaç Puan Almak Gerekir?

Sınavda toplamda 50 soru soruluyor ve bu sorulardan 35 tanesine doğru yanıt verilmesi gerekiyor. 35 sorunun başarı puanı ise 70 yapıyor. Dolayısıyla 70 puanı aldıktan sonra sınavdan geçme hakkına sahip olabiliyorsunuz. Ehliyet almak isteyen bir sürücü direksiyon sınavına katılabilmek için yazılı sınavı mutlaka geçmesi gerekiyor. 35 altında soru yanıtlayan aday sınavda başarısız sayılır ve direksiyon sınavına katılma hakkı kazanamaz.

Ehliyet Sınavları Kaç Dakika Sürüyor?

Ehliyet sınavı yani E-sınav’a girecek olan sürücü adaylarına soruları yanıtlayabilmek için toplam 45 dakikalık bir süre verilmesi gerekiyor. Sınavlar test olarak yapılır ve yanlışın doğruyu göturmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Dolayısıyla bilmediğiniz soruları yanıtlamamanız çok daha mantıklı olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.01.2021

Motor Bloğu Nedir ve Ne İşe Yarar

06.07.2021

Radyoaktif Madde Taşımacılığı

25.05.2021

Trafik ve İlkyardım Haftası Ne Zaman? 2021

14.04.2021

Marş Motoru Kömürü Bittiği Nasıl Anlarım