Ehliyet Sınavında Çıkmış Sorular mı Çıkıyor

ABONE OL
Ehliyet Sınavında Çıkmış Sorular mı Çıkıyor

Ehliyet iki sınavdan oluşan aşamalı bir uygulamadır. Bu sınavın ilk aşaması e-sınav olarak bilinir ve bu aşamadan geçen uygulama aşamasına yani direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. E-sınavdan başarılı olabilmek için adayların 70 ve üzerinde puan almaları gerekir. Eğer 70 puanın altında sonuç alınırsa bu durumda tekrardan sınava girme hakkı vardır. İlk kez bir sürücü kursuna yazılan kişiye 4 kez sınava giriş hakkı verilir. 4 sınavdan da başarı elde edilmezse bu durumda her şey tekrardan başa dönmüş olur.

Ehliyet sınavına ilk kez girecekler ister istemez heyecan yapar ve bunun için de sınav öncesinden farklı kaynaklarla sınava çalışmayı tercih ederler. Ehliyet sınavına çalışabileceğiniz ilk kaynak sürücü el kitabıdır ve sürücü kurslarında bu kitaptan bilgiler aktarılarak sınava hazır hale getirilmeye çalışır. Sürücü adaylarının merak ettikleri şey ise her sınavda farklı soruların sorulup sorulmadığıdır. Yani daha önce çıkmış olan soruların sorulup sorulmadığı merak edilmektedir.

Ehliyet sınavlarında sorulan sorular genelde birbirinin benzeri ve aynısıdır. Sürücü kurslarında sınava çalışmak isteyen adaylara önceki yıllarda sorulmuş olan sınav sorularına çalışmaları önerilir. Bunun içinde internet siteleri önemli bir kaynaktır.

Çıkmış Sınav Soruları 2022

Sitemizde 2022 yılı ve daha öncesine ait çıkmış ehliyet sınav soruları bulunmaktadır. Bu sorular test usulü yapıldığından dolayı herhangi bir kâğıt kaleme ihtiyacınız olmayacaktır. Abonelik işleminizi tamamladıktan sonra çıkmış sınav soruları bölümüne giriş yapıp kendinizi test etmeye başlayabilirsiniz. Sınava hazırlanacak olan kişiler kendilerini ne kadar çok geliştirebilirse sınavdan geçebilme ihtimali de bir o kadar yüksek olacaktır.

Ehliyet Sınavında Kaç Soru Soruluyor

Bundan önceki ve bundan sonraki tüm ehliyet sınavlarında toplam 50 tane soru sorulmaktadır. Bu sorulardan 27'si Trafik, 13'ü İlkyardım ve 10 sorusu da Motor konularından oluşuyor. Her sorunun değeri 2 puandır ve toplam 50 soruyu doğru yaparsanız 100 puan alabilirsiniz. 70 puan barajı üzerinden baktığımızda ise sınavda her adayın toplam 35 doğru yapmış olması gerekiyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.09.2021

Otomobil Rengi Değiştirme ve Ruhsata İşletme Nasıl Yapılır

23.09.2020

Yeni Sürücülerin Alabilecekleri En İyi 3 Araç

04.10.2022

Alkolden Ehliyet Kaptırma Cezası Nereye Ödenir

01.12.2020

Yakıt Enjektörleri Nasıl Temizlenir