Ehliyet Sınavına En Fazla Kaç Defa Girebilirim

ABONE OL
Ehliyet Sınavına En Fazla Kaç Defa Girebilirim

Direksiyon sınavı eskiye göre oldukça zorludur. 2013 yılından sonra direksiyon sınav sisteminde yapılan köklü değişimler eskiden % 90 olan başarı sürecini % 50’lere kadar düşürmüştür. Özellikle ilk kez ehliyet sınavına giren bir sürücü için direksiyon sınavı ciddi anlamda zorluk içerir.

Direksiyon sınavına girmeden önce dikkat etmeniz ve mutlaka öğrenmeniz gereken bazı aşamalar vardır. Blog yazılarımızda bu aşamalar hakkında sizlere daha önce bilgiler sunmuştuk inceleyebilirsiniz.

Direksiyon sınavından kaldım ne yapacağım?

Direksiyon sınavından kalmak süreci uzatacağı gibi psikolojik olarak da sürücü adayının üzerinde bir baskı yaratacaktır.  Direksiyon sınavından kalan bir sürücü adayının bir sonraki sınavı beklemesi gerekir.  her aday sürücü kursuna yazıldığında kendisine 4 kez direksiyon sınavına katılma hakkı verilir. Eğer aday ilk girdiği direksiyon sınavını geçemezse ikinci daha sonra üçüncü ve son olarak dördüncü hakkını kullanır. Bu hakların hiçbirinden geçememek tüm sürecin başa dönmesine neden olur. Yani ilk kez sürücü kursuna yazılıyor gibi süreci devam ettirmesi gerekir.

Direksiyon sınav tarihleri konusunda maalesef net bir bilgi bulunmamaktadır. Çünkü sınav tarihleri belirlenirken birçok faktör göz önünde bulundurulur. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan sınav tarihleri sürücü adayına sürücü kursu tarafından bildirilir. Genel olarak konuşacak olursak iki direksiyon sınavı arasında ortalama olarak 3 ya da 6 hafta arasında süre vardır.

Kaldığım direksiyon sınavı için yeniden ücret ödeyecek miyim?

Maalesef hangi ehliyet alırken hangi sınavdan kalırsanız kalın tekrar sınava girmek için para ödemek zorunda kalırsınız. Direksiyon sınavında da ödemeniz gereken direksiyon telafi eğitimi ve sınav giriş ücreti vardır. Telafi eğitiminin ücreti sürücü kursu tarafından alındığı için her sürücü kursunda farklıdır. Bunun için sürücü kursunuzla konuşmanız gerekir. Direksiyon sınavına giriş ücreti olarak ise Milli Eğitim Bakanlığına 130 TL ödeme yapılması gerekir.

Direksiyon sınavından kalma hakkı kaçtır?

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi her sürücü adayının 4 kez direksiyon sınavına girme hakkı vardır. Her kalmada ise 2 saat direksiyon telafi eğitimi alınması zorunludur. 

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.05.2020

Kahramanmaraş Sürücü ve Ehliyet Kursları

01.03.2021

SRC 5 Belgesi Nerelerde Kullanılır

15.12.2021

Direksiyon Eğitimi Nasıl Olmalı?

20.05.2022

D Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, D Sınıfı Ehliyet Nedir