Ehliyet Sınavı Elektronik Nasıl Oluyor

ABONE OL
Ehliyet Sınavı Elektronik Nasıl Oluyor

Bilindiği üzere artık ehliyet sınavları elektronik ortamda e-sınav olarak yapılıyor. 2016 yılında alınan kararla değişen bu sistem hatasız bir şekilde işlerken yeni ehliyet alacak bir sürücü adayının merak ettiği konu ise elektronik sınavın nasıl yapıldığıdır.

Elektronik sınav sürücülere zaman açısından tasarruf sağlayan bir sistemdir. Bunun için eski yazılı sınav sistemine göre çok daha hızlı ve avantajlıdır.

Elektronik Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılır?

Elektronik sınava girecek olan bir adayın randevu alması gerekir. Eğer elektronik sınavda başarısız olunursa bu durumda 15 gün sonrasında yeniden randevu alınarak sınava katılım sağlanabilir. Sürücü adayı elektronik sınava girip kaybettikten sonra 45 gün içerisinde bir sınava daha katılmazsa bu durumda 1 hakkı yanmış olur. Bunun için her sürücü adayının sınavı kaybetmesi halinde hemen bir sonraki sınav için randevu oluşturması gerekir.

Elektronik Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Elektronik sınavın en önemli avantajı adayın sınavdan çıktıktan sonra hemen sonuçları öğrenebiliyor olmasıdır.

Elektronik Sınav Nasıl Yapılır?

Elektronik sınav önceki sistem gibi basılı bir evrakla yapılmaz. Bunun için sınav sonrasındaki her türlü değerlendirme ve inceleme bilgisayar aracılığı ile yapılır. Sınava girecek olan aday bilgisayar karşısına geçer ve özel geliştirilmiş olan yazılımla kendilerine sorulan soruları ileri geri yaparak yanıtlamaya çalışırlar. Yanıtlar işaretleme sistemi ile yapılır.

Elektronik Sınav Maliyeti Nedir?

Elektronik sınava girecek olan her sürücü adayı sınav giriş ücreti olarak 90 TL ödemek zorundadır. Sınav ödemeleri bankalara yapılır. Bankalar ise Bakanlığın anlaşmasına göre değişebilir.

Elektronik Sınava Başvuru Nasıl Yapılır?

Elektronik sınava katılacak olan kişilerin mutlaka sürücü kursunun vermiş olduğu teorik derslere katılması gerekir. Eğer sürücü ehliyetini yükseltmek istiyorsa bu durumda elektronik sınava girmek zorunda değildir.

Elektronik Sınava Giriş Hakkı Kaçtır?

Elektronik sınava giriş hakkı dörtle sınırlı tutulmuştur. Sürücü adayı 4 kez girdiği sınavın hepsinde başarılı olamaza bu durumda kayıt başvurusu iptal edilir ve yeniden tüm işlemlerini yapmak zorundadır.

Elektronik Sınav Randevusu Değiştirilir mi?

Elektronik sınava girebilmek için randevu almış olan bir sürücü adayı sınav tarihinden 3 gün önceye kadar randevu tarihini değiştirebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.10.2022

Mobil Kaza Tutanağı Nasıl Doldurulur

11.02.2022

Karaisalı Sürücü Kursları - Karaisalı Ehliyet Kursları

08.04.2021

2021 Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar

14.12.2021

Boyalı Araç Nasıl Tespit Edilir?