Ehliyet Sınav Sonucumu Nasıl Öğrenebilirim

ABONE OL
Ehliyet Sınav Sonucumu Nasıl Öğrenebilirim

Ehliyet sahibi olmak için yazılı ve direksiyon sınavına girmek gerekir. Ehliyet almak birkaç ay sürer. Bu süreçte ilk etapta sürücü kursuna başvuru yapmak gerekir. Sürücü belgesi almak için kaliteli bir sürücü kursuna kayıt yaptırmak ve ehliyet alma işlemlerini başlatmak sürecin ilk adımıdır.

Ehliyet için kayıt yaptırdıktan sonra teorik eğitim süreci başlar. Teorik eğitimin ardından yazılı sınav yapılır. MEB tarafından yılın belli dönemlerinde yapılan e-sınavda başarılı olabilmek için 70 ve üzeri puan almak gerekir. 70 ve üzeri puan alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeyi hak kazanır. 

Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılır?

Ehliyet sınavı, her ayın 1’i ile 10’u arası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılır. Teorik eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar e-sınav merkezlerinde teorik sınava girebilir. E-sınav tarihi tespit edilirken e-sınav merkezlerinde yaşanan yoğunluğa bağlı olarak en yakın tarih verilir. Sürücü adayı, başvuru yaptığı lokasyondaki e-sınav merkezlerinde sınava giriş yapar.

E-sınav sonuçları, 70 ve üzeri olan adaylar başarıl olarak sayılmaktadır. 50 soru arasından 35 adet doğru soru cevaplayan adaylar sınavı geçmiş sayılır. 35 soruyu doğru yanıtlayamayan sürücü adayları ise e-sınavda başarısız sayılır. Bu durumda yeni bir tarih alarak e-sınava tekrar katılabilir.

E-sınavda başarılı olunması durumunda direksiyon sınavı için tarih belirlenir. Teorik sınavda başarılı olamayan sürücü adayı, direksiyon sınavına giremez.

E-Sınav Sonucu Sorgulama

Teorik dersleri başarıyla tamamlayan sürücü adayları motor, trafik adabı gibi konularda e-sınava girer. E-sınava giren adayların hemen ardından sonuçlarını öğrenebilir. Ehliyet sınav sonuçları için Milli Eğitim Bakanlığı web sitesi e-sınav sonuç ekranı üzerinden açıklanır.

https://esinav.meb.gov.tr/SonucAciklama.aspx adresine tıklayarak kimlik bilgileri ile sınav sonucu sorgulama mümkündür. Açılan sayfada T.C kimlik numarası ve güvenlik kodu girmek yeterlidir.

E-Devlet Sınav Sonucu Sorgulama

E-sınav sonuçları, e-Devlet üzerinden de sorgulanabilir. E-devlet üzerinden sorgulama yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/meb-sinav-sonuc-sorgulama adresine tıklayabilir, kimlik bilgileri ile rahatlıkla sınav sonucuna erişebilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçları hakkında detaylı bilgi almak ve ehliyet sınavına başarılı bir şekilde hazırlanmak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.04.2021

Arızalı Rölanti Hava Kontrol Valfinin Belirtileri

18.02.2022

Saimbeyli Sürücü Kursları - Saimbeyli Ehliyet Kursları

30.11.2021

Sigorta Yol Yardımı Nedir? Sigorta Yol Yardım Fiyatları

16.12.2020

Süspansiyon Sisteminin Önemi