Ehliyet Nasıl Alınır - Ehliyet Alma Süreci ve Şartları

ABONE OL
Ehliyet Nasıl Alınır

Ehliyet alabilmeniz için yaşınızı doldurmuşsanız bu durumda bir sürücü kursuna kayıt işleminizi yaptırmanız gerekir. Sürücü kursuna gitmeden ehliyet alınması mümkün değildir. Kayıt işlemi öncesinde sürücü kursu sizden birtakım belgeleri getirmenizi isteyecektir. Bu belgeleri temin ettikten sonra harç parası yatırmanız istenir. 2020 ehliyet harç ücreti başlıklı makalemizde harç miktarı ve hangi bankalara yatırılabileceği açık bir şekilde belirtilmiştir. Harç ücretinizi yatırdıktan sonra kayıt işleminizi yapılır.

Ehliyet Alma Süreci Ne Kadar Sürer?

Ehliyet alma süresi sürücü kursuna kayıt, eğitim, sınavlar, belgelerin hazırlanması ve ehliyetin alınması şeklinde bir süreçten oluşmaktadır. Bu süreçler şu şekilde işlemektedir;

Kayıt işlemi sonrasında teorik olarak 1 haftalık eğitim alınır ve bu eğitim sonrasında e-sınav için 1 hafta beklenir. Bu sınavdan başarıyla geçen aday direksiyon eğitimine alınır. Bu eğitimin ardından direksiyon sınavı yapılır ve bu süreç yaklaşık 3 hafta sürer. Sürücü belgesi almaya hak kazanan adayın belgesi hazırlanır ve belge 1 hafta içerisinde hazırlandıktan sonra sürücüye gönderilir. 4–5 gün içerisinde belge sürücünün elinde olur. Bu da yaklaşık olarak 1,5 – 2 ay kadar sürer.

Ehliyet Alma Süreci ve Şartları

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 76. maddesine göre ehliyet alma şartlarını karşılayan sürücülere, belgeleri verilir. Ehliyet alma süreci ve şartları şu şekildedir.

  • Sınıfa uygun yaş
  • Deneyim
  • Eğitim durumu
  • Sağlık
  • Sınav
  • Adli sicil kaydı

Ehliyet Alma Yaşı

Sürücü adaylarının merak ettiği konulardan biri, ehliyet alma yaşının kaç olduğu konusundadır. Ehliyet sınıflarında yaş farklılık gösterir. Bunun için alacağınız ehliyet sizin yaşınıza bağlı olarak değişebilir. Ehliyet alma yaşı A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı sürücüler için 18’dir. M, A1 VE B1 sınıfları için 16 yaş, A sınıfı ehliyet için 20 yaş, C, CE, D1 VE D1,E sınıfları için 21 yaş, D ve E sınıfı ehliyet için 24 yaşında olmak gerekir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.05.2020

Sürücü Kursu Ne Zaman Açılacak

27.11.2020

Şerit Takip Sistemi Nedir

09.06.2022

Vites Küçültmek Hangi Durumlarda Faydalıdır

10.08.2023

Araçlarda Mutlaka Bulunması Gereken Ekipmanlar