Ehliyet Kayıp İlanı Vermek Zorunlu mu

ABONE OL
Ehliyet Kayıp İlanı Vermek Zorunlu mu

Ehliyet, kimlik belgesi yerine de kullanılabilen resmi bir belgedir ve bu belgenin kaybolması ciddi sorunları beraberinde getirir. Yaşanabilecek problemlerden ziyade araç kullanabilmek için ehliyet çıkarılması gerekir. Bunun içinde ehliyetini kaybeden bir sürücünün aklına gelen ilk soru işareti kayıp ilanı vermek zorunda mıyım? Olur.

Kayıp İlanı Verilmeli mi?

Bu sorunun yanıtını verebilmek için gerilere kadar gitmek gerekiyor. Yani eskiden kimliğinizi ya da ehliyetinizi kaybettiğinizde gazeteye ilan vermek zorundaydınız. Bu sizin olayı resmiyete kavuşturabilmeniz ve kaybı kanıtlayabilmeniz için yapılan bir uygulamaydı. Günümüzde ise artık bu şekilde bir uygulama ve mecburiyet bulunmuyor. Ama benim kafam rahat etmeli diyenlerdenseniz o zaman ilan vermenizin önünde de hiçbir engel yok.

Kayıp Sonrası Yeni Ehliyet Çıkarma İşlemi

Ehliyetinizi kaybettikten sonra hemen yenisini çıkarabiliyorsunuz. Eskiden yine bu işlemler Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılıyordu, fakat 2016 yılında yapılan değişiklik sonrasında bu işlemler Nüfus Müdürlüklerine devredilmiş doğal olarak onlarda sizden herhangi bir belge talep etmemektedir.

Kayıp Ehliyet İçin Başvuru Nereye Yapılmalı?

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi ehliyet kimlik yerine geçen resmi bir belgedir. Bu nedenle sizin bu kaybı belgelemeniz çok önemlidir. Yapmanız gereken ise size en yakın olan Trafik Tescil Şubelerine girerek kayıp ya da çalıntı beyanı vermenizdir. Bu sayede emniyet kartınızın zayi olduğu bilgisini kayıtlara geçirir ve çalınan ehliyetiniz geçerliliğini kaybeder.

Ehliyet Kaybında Ne Kadar Ücret Ödenir?

Ehliyetiniz kaybolduğunda ya da çalındığında yenisini çıkarmak için ücret ödemeniz gerekiyor. Eğer kaybolan ehliyetiniz yeni tip ehliyet ise bu durumda 225 TL ödemeniz gerekiyor. Ancak eski ehliyet ise o zaman 45 TL ödemeniz gerekir.

Kaybolan Ehliyeti değiştirmek İçin Gerekli Evraklar

  • Dilekçe
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (2 Adet)
  • 2 Adet vesikalık fotoğraf.(biyometrik beyaz zeminli)
  • Sürücü belgesi kartı ücreti

 Yukarıdaki belgeleri hazırlayıp anlaşmalı olan bankaya ödemenizi yaptıktan sonra randevu gün ve saatinde Nüfus Müdürlüğüne gidiyorsunuz ve ehliyet değişim işleminizi gerçekleştiriyorsunuz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.07.2023

Hidrojenli Araba Nedir? Nasıl Çalışır

12.11.2021

Sıfır Araç Egzoz Muayenesi Kaç Yılda Bir Yapılır

16.11.2020

Paralel Park Nasıl Yapılır

06.10.2020

Pasta Cila Araca Zarar Verir Mi