Ehliyet İçin Sağlık Raporu Neden Gerekir

ABONE OL
Ehliyet İçin Sağlık Raporu Neden Gerekir

Sağlık raporu; ehliyet alacak, ehliyetine yeni sınıf ekleyecek veya ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşların temin etmesi gereken belgeler arasında yer alır. Ehliyet için sağlık raporu, sürücünün fiziksel ve zihinsel sağlık durumunu değerlendirmek ve sürücülerin güvenli bir şekilde trafiğe katılmasını sağlamak amacıyla zorunlu tutulur. Peki, ehliyet için sağlık raporu nereden ve nasıl alınır?

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Neden Gerekli?

Ehliyet almak amacıyla sürücü kurslarına kaydolmak için sürücü adaylarının birtakım evrakları tamamlaması gerekir. Ehliyet için sağlık raporu, trafikteki güvenliği artırmak ve sürücülerin görme veya işitme problemleri, epilepsi gibi nörolojik hastalıklar veya ağır diyabet gibi sağlık sorunlarına sahip olan kişilerin trafiğe katılmalarını engellemek amacıyla gereklidir. Çünkü bu tarz sağlık sorunları bulunan bireylerin trafiğe katılmaları tehlikeli olabilir.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sürücü belgesi sağlık raporu, ehliyet almak isteyen veya çeşitli sebepler ile ehliyetini yenilemek isteyen sürücülerden talep edilen belgelerden biridir.  Sürücü belgesi için sağlık raporu, çeşitli sağlık kuruluşlarından temin edilebilir. Sürücü belgesi sağlık raporu almak isteyen sürücüler, aşağıdaki sağlık tesislerine başvurabilir:

  • Aile sağlığı merkezleri,
  • Özel hastaneler,
  • Özel poliklinikler,
  • Özel muayenehaneler,
  • Özel tıp merkezleri,
  • Bakanlığa ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri.

Ehliyet Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Ehliyet için sağlık raporu, trafik güvenliğinin sağlanması açısından önemlidir. Bu nedenle ehliyet almak veya ehliyetini yenilemek isteyen kişilerin başvuru öncesinde sağlık raporu alması gerekir. Aile sağlığı merkezlerinden sürücü belgesi sağlık raporu almak isteyen sürücüler, aile hekimlerine muayene olarak sürücü olur raporu almalıdır.

Sürücünün araç kullanmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu bulunuyorsa bireyin rahatsızlığın teşhisi amacıyla kişi bir uzmana yönlendirilir. Uzman doktor, gereken muayeneyi gerçekleştirerek sürücü olur raporu verilirse aile hekimi ile uzman hekimin imzası ile sürücü belgesi için sağlık raporu düzenlenebilir. Ancak uzmanın onay vermemesi halinde sürücü tedavi sürecine başlayabilir. Tedavi sonucunda kişi tekrar incelemeye alınarak onaylandığında sağlık raporu temin edilebilir.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Fiyatı Nedir?

Ehliyet sağlık raporu fiyatı, raporun alındığı sağlık tesisine göre farklılık gösterebilir. Aile hekiminden ehliyet sağlık raporu alma işleminde herhangi bir ücret talep edilmez. Ancak aile hekiminin kişiyi sağlık raporu için farklı bir bölüme yönlendirmesi halinde kişinin ücret ödemesi gerekebilir.

Ehliyet almak için gereken belgeler ve evraklar konusunda detaylı bilgi edinmek için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.03.2021

Debriyaj Kullanımının Püf Noktaları Nelerdir

16.03.2023

TOGG Fiyat Listesi Belli Oldu

27.07.2020

Araç Alıp Satarken Noter Satış İşlemleri Nasıl Yapılır

17.08.2020

Sürücü Davranışlarına Stresin Etkisi