Ehliyet Alma Süreci ve Gerekli Evraklar 2023

ABONE OL
Ehliyet Alma Süreci ve Gerekli Evraklar 2023

2023 ehliyet alma süreci sürücü adayları tarafından merak edilen konular arasındadır. Ehliyet almak isteyen adaylar nasıl bir yol izleyeceklerini araştırır. Ehliyet alma süreci birkaç aşamadan oluşur. Bu aşamalar sürücü kursu kaydı, eğitim, yazılı ve direksiyon sınavı ve ehliyet alma olarak sıralanabilir.

Aşağıda, ehliyet alma süreci 2023 detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

  1. Adım: Ehliyet Türü Seçimi

Ehliyet almaya karar verdiğinizde ilk olarak hangi sınıfa ait olduğuna karar vermeniz gerekir. Toplamda 17 tane ehliyet sınıfı vardır. Ehliyet türlerine göre bazı şartları karşılamak gerekir.

  1. Adım: Sürücü Kursu Kaydı

Alacağınız ehliyet sınıfını belirledikten sonra artık sürücü kursunu seçmeniz gerekir. Türkiye’de birçok sürücü kursu var. Bulunduğunuz şehirde de muhtemelen size uzak ya da yakın olan sürücü kursları olacaktır. Bunlar arasından seçim yapmak size kalmış. En iyi sürücü kursunun hangisi olduğunu belirleyebilmek için de referanslarından yola çıkabilirsiniz. Sitemizde sürücü kurslarının detaylı listesini bulabilirsiniz. Şehrinizi, ilçenizi ve ehliyet sınıfını seçtiğinizde sürücü kursu listesini bulabilir ve bunlar arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Kayıt işlemi esnasında sizden birtakım belgeleri temin etmeniz istenecektir. Bu belgeler ise şöyledir:

  • 6 tane biyometrik fotoğraf
  • Sağlık raporu
  • Adli sicil kaydı
  • Kan grubu kartı
  • Evlilik cüzdanı (evli bireyler için)
  1. Adım: E-Sınava Giriş

E-sınav alacağınız teorik eğitimden sonra gireceğiniz sınavdır. Bu sınavdan her adayın 70 ve üzeri alması gerekir. Her adaya toplam 4 kez sınav hakkı verilir.

Kurs kaydının ardından yazılı sınav için teorik eğitim süreci başlar. Eğitim sürenin sonunda yazılı bir sınava tabi tutulursunuz ve bu sınavdan başarılı (70 puan) bir sonuç almanız gerekir.

  1. Adım: Direksiyon Sınavına Giriş

E-sınavı geçen sürücü adayı direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Bu son aşamadır ve bu sınavdan da 70 puanın üzerinde alınması ehliyet almayı garantileyecektir. Bu sınavda da her kursiyere 4 hak verilir.

  1. Adım: Sürücü Kursu Sertifikası Alma

Tüm sınavları başarılı bir şekilde geçen kursiyer sertifika almaya hak kazanmış demektir. Sertifika sürücü kursundan alındıktan sonra ehliyete dönüştürülmesi gerekir. Bunun için de şu yolun izlenmesi gerekir.

  1. Adım: Nüfus Müdürlüğüne Başvuru

Sertifikasını almış olan sürücü adayı artık Nüfus Müdürlüğünden randevusunu alarak başvuruda bulunabilir.

Ehliyet Almak İçin Gerekli Belgeler

Ehliyet için gerekli belgeler şu şekildedir;

  • Kimlik kartı
  • Sürücü sertifikası
  • Öğrenim belgesi
  • Sürücü sağlık raporu
  • Değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payı ödendi belgesi
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge

Ehliyet alma ve ehliyet işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.08.2021

Çekiş Kontrolü Nedir ve Ne İşe Yarar

13.07.2021

Düşük Emisyonlu Araç Nedir

25.11.2021

Elektrikli Arabalar Hakkında Sık Sorulan Sorular

25.05.2021

Maddi Hasarlı Trafik Kazasında Hasarı Kim Karşılar