Ehliyet İçin Nüfus Müdürlüğünden Randevu Alma

ABONE OL
Ehliyet İçin Nüfus Müdürlüğünden Randevu Alma

Ehliyet için Nüfus Müdürlüğünden randevu almak istediğinizde karşınıza farklı seçenekler çıkacaktır. Bunlar telefonla randevu alma ve e-devlet üzerinden randevu alma şeklinde sayılabilir.

Nüfus randevu sistemi Türkiye’nin neresinde olursanız olun aynı link üzerinden yapılıyor. İnternet üzerinden başvurduğunuzda ilk olarak başvuru türünü seçmeniz gerekiyor. Burada kendi adınıza ya da aile randevusundan birini seçerek il belirtmeniz gerekiyor. İlinizi seçtikten sonra sizin için Nüfus Müdürlüğünü seçmeniz gerekiyor.

Bu işlem sonrasında ise T.C. kimlik numaranız, adınız, soyadınız ve güvenlik kodunun doğrulaması yapılarak doğum tarihinizi girmeniz gerekir. Tüm bu işlemlerin sonunda size bir güvenlik sorusu sorulacak ve bu sorunun doğru yanıtlanması istenecek.

Açılan ekrana mail adresiniz ya da cep telefonu numaranızı girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Bu işlemlerin tamamını yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli kural tüm bilgilerin hatasız ve eksiksiz olması gerektiğidir.

Nüfus müdürlüğü ehliyet randevu işlemini internetten yaparken aile bireyleri için yapıyorsanız bunu toplamda 6 aile bireyi olarak sınırlandırmanız gerekir. Maalesef yedinci kişi için randevu verilmiyor. Hemen şunu da belirtelim ehliyet için randevu alan bir kişi isterse aynı anda T.C. kimlik kartı içinde randevu alabiliyor. Bunun gerçekleşmesi için ismin yanındaki kutucuğu işaretlemeniz şart.

Ehliyet randevunuzu aldınız ancak herhangi bir nedenden dolayı randevunuza gidemeyeceksiniz. Bu durumda ne yapmanız gerekiyor?

Ehliyet Randevu Nasıl İptal Edilir?

Ehliyet randevusu oluşturduğunuz gibi isterseniz bu randevunuzu da tekrar iptal edebiliyorsunuz. Bunun için aynı link üzerinden tekrardan giderek istenilen bilgileri girdikten sonra iptal yazan sekmeye tıkladıktan sonra randevunuz iptal edilir. Bu işlemi randevu saatinizden en az 30 dakika öncesine kadar yapmanız gerekir. Aksi takdirde aynı gün içerisinde tekrar randevu oluşturamıyorsunuz.

Ehliyet için randevunuza gittiğinizde ise yanınızda aşağıdaki belgeleri hazır bulundurmanız gerekir.

Ehliyet İçin Gerekli Belgeler

  • Sürücü Belgesi
  • Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
  • Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz
  • 1 adet fotoğraf
  • Kan Grubunu belirtir belge

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.11.2020

EGR Valfi Nedir, Arıza Belirtileri Nelerdir

30.03.2020

Sürücü Belgesi Sınıfları

08.09.2021

Sepetli Vinç Nasıl Kullanılır

13.04.2023

TOGG Fiyat Listesi Nisan 2023