Ehliyet Harç ve Kart Ücretleri

ABONE OL
Ehliyet Harç ve Kart Ücretleri

Ehliyet almak isteyen kişiler bir ehliyet kursuna başvurduktan sonra gerekli eğitimleri tamamlayıp öncelikle teorik sınava girmek zorundadırlar. Teorik sınavda başarılı olan sürücü adayları almak istedikleri ehliyet türüne uygun araç ile kayıtlı oldukları sürücü kursunda bir de direksiyon sınavına girerler. Direksiyon sınavını da başarıyla tamamlayan adaylar ehliyet almaya hak kazanırlar. Ehliyet almaya hak kazanan adaylar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden ya da ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi’nden randevu alarak işlemlerini başlatabilirler. Randevularını oluşturan adaylar ehliyet harç ücreti, değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Sürücü belgesi türlerine göre ödenmesi gereken harç ücretleri aşağıdaki gibidir;

Ehliyet Sınıfları

Harç Ücreti

Değerli Kâğıt Bedeli

Vakıf Payı

Toplam

A1-A2-A

203,4

166

31

399,4

B

613,3

166

31

809,3

F-H

203,4

166

31

399,4

C1- C1E-C-CE-D1-D1E- D-DE

 

1023,2

 

166

 

31

 

1219,2

 

Yukarıdaki tabloda belirtilen ücretler ilk kez ehliyet alacaklar için geçerli olup eski ve yeni sürücü belgesini kaybedenlerin ödemesi gereken harç bedelleri aşağıdaki gibidir;

Eski Tip Ehliyetini Değiştirecekler

Ücret

Yenileme, kayıp, evlilik, yıpranma

13 TL (değerli kâğıt bedeli) + 2 TL (hizmet bedeli) = 15 TL

               

Yeni Tip Ehliyetini Değiştirecekler

Ücret

Yenileme, kayıp, evlilik, yıpranma

166 TL (değerli kâğıt bedeli) +30 TL (hizmet bedeli) = 196 TL

 Harç Ödemeleri Nasıl Yapılır?

İnteraktif vergi dairenin internet sitesi olan https://ivd.gib.gov.tr adresine girip “Harç ve değerli kâğıtlar” linkine tıklayarak “sürücü belgesi harcı ödeme” ve “sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli” ödemeleri yapılmalıdır. Polis teşkilatını güçlendirme vakfına ödenecek ücret ise banka aracılığıyla ödenmelidir.

Ehliyet harç ücretlerini bankalara mobil uygulamaları üzerinden de ödeyebilirsiniz. Bu işlemi yapabileceğiniz bankalar ise şöyledir; Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Garanti Bankası ve Denizbank.

Ehliyet harç ücretlerini gişeden ödeyebileceğiniz bankalar ise şöyle; Akbank, Denizbank, Albaraka Türk, Citibank, Fibabank, Finans Katılım, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Vakıfbank, İş Bankası, ING Bank, Kuveyt Türk, Odea Bank, TEB, Şeker Bank, PTT Bank, Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası, Burgan Bank, Arap Türk Bankası ve Turkland Bank.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.08.2022

Elektrikli Araç Teknik Terimler Nelerdir

18.09.2020

Araçta Koronavirüs Riskini Nasıl Azaltabilirsiniz

21.06.2022

Çalınan ve Pert Araç Sigortası Ödemesi Nasıl Yapılır

28.12.2020

4x4 Araç Sürüşü Nasıldır