Ehliyet Almak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir

ABONE OL
Ehliyet Almak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir

Ehliyet alabilmeniz için gerekli olan şartlardan birisi de eğitim durumunuzdur. Yeni ehliyet yasasının hayatımıza girmesi sonrasında birtakım değişiklikler olmuş ve bunlar arasında eğitim sınırlaması da girmiştir. Eskiden isteyen herkes rahatlıkla ehliyet alabilirken günümüzde ilkokul mezunu olma şartı getirilmiştir.

Eğer ilkokul mezunu değilseniz bu durumda ehliyet alamazsınız. Ancak yine de almak istiyorsanız o zaman ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan açık öğretim okuluna giderek kayıt yaptırıp uzaktan eğitimle mezun olmanız gerekir.

Ehliyet almak için lise mezunu olmak gerekiyor mu?

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi ehliyet alabilmek için lise mezunu olma şartı gerekmiyor. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 76. maddesine göre ilkokul mezunu olan bir kişi rahatlıkla ehliyet alabilir. Bu başlığı hazırlamamızın nedeni ise yeni ehliyet düzenlemesi sonrasında bazı vatandaşların kafasında oluşan soru işaretinin giderilmesidir. Çünkü halk arasında lise mezunu olmayan birisinin ehliyet alamayacağı gibi yanlış bir inanış vardır.

Ehliyet almak için gerekli belge ve evraklar nelerdir?

Ehliyet almak için gerekli olan şartlar aşağıda listelenmiştir. Eğer ehliyet başvurusunda bulunmak istiyorsanız aşağıdaki belgeleri hazır ederek sürücü kursuna başvurmanız gerekir.

  • Sağlık raporu
  • Kan grubunu gösterir belge
  • Adli sicil raporu / sabıka kaydı
  • Eğitim durumunuzu gösterir belge
  • Biyometrik fotoğraf

Ehliyet Almak İçin Sağlık Durumu Ne Olmalıdır?

Sürücü adaylarının başvuru öncesinde almaları gereken belgelerden birisi de sağlık raporlarıdır. Sağlık raporu sağlık ocaklarından, hastanelerden ve özel tıp merkezlerinden alınabilecek bir belgedir. Eğer yukarıda bahsetmiş olduğumuz tüm belgeler hazır olsa bile sağlık raporunda sürücü olamaz şeklinde bir ibare bulunuyorsa bu durumda ehliyet başvurusu reddedilecektir.

Ehliyet Almak İçin Sınavdan Kaç Alınmalıdır?

Yukarıdaki bilgiler ışığında gerekli tüm evrak ve belgeleri topladınız, sürücü kursu kaydınızı yaptırdınız ve sınava girdiniz. Bu durumda beklemeniz gereken şey sınavdan en az 70 puan almaktır. Toplamda 35 doğru soruyu yanıtlamanız sonrasında ehliyet alabilmek için hak kazanmış olursunuz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.06.2021

2022 Adım Adım Ehliyet Alma Rehberi

09.05.2022

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Muafiyeti Nedir

21.10.2020

Arabanız Su Altında Kalırsa Ne Yapmalısınız

26.03.2021

Elektronik Park Freni Nedir, Avantajları Nelerdir