Ehliyet Alma Yaşı Düştü mü? Ehliyet Alma Yaşı Kaç Oldu

ABONE OL
Ehliyet Alma Yaşı Düştü mü - Ehliyet Alma Yaşı Kaç Oldu

Ehliyet almayı düşünenler için sürpriz bir gelişme yaşandı ve yaş sınırında büyük bir değişim oldu. Yayınlanan resmi yönetmelikle birlikte ehliyet yaşı aşağıya çekildi. Sürücü adayları ise ehliyet yaşı kaça düştü? Bu sorunun yanıtını arıyor.

Ehliyet Yaşı Kaça Düştü?

Yayınlanan resmi gazeteye göre birçok madde üzerinde köklü değişim yapıldı. Yapılanlar arasında ise taşıtların teknik şartları ve hususi taşımacılık faaliyetlerini düzenleyen bölümlere atıflarda bulunuldu. Buna göre D sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişi artık 26 yaşında değil 24 yaşında olması gerekiyor. Yalnız D sınıfı değil aynı zamanda aşağıda da diğer sınıfların yaş sınırı belirtildi.

Yeni düzenlemeye göre:

  • M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16 olarak belirlendi.
  • A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfları için ise 18 yaş olarak belirlendi.
  • Diğer Ehliyet Yaş Sınırları ise Şu Şekilde:
  • M, A1 VE B1 EHLİYET SINIFLARI Yaş sınırı 16’dır.
  • Burs bekleyen öğrencilere müjde! Bu fırsat kaçmaz son tarih 30 Eylül
  • Burs bekleyen öğrencilere müjde! Bu fırsat kaçmaz son tarih 30 Eylül
  • A2, B, BE, C1, C1E, F VE G EHLİYET SINIFI Yaş sınırı 18’dir.
  • A EHLİYET SINIFI Yaş sınırı 20’dir.
  • C, CE, D1 VE D1E EHLİYET SINIFLARI Yaş sınırı 21’dir.
  • D VE DE EHLİYET SINIFLARI Yaş sınırı 24’dür.

Ehliyet Alma Süreci Nasıl Olacak 2023

Ehliyet almak isteyen bir sürücü adayının öncelikli olarak yukarıda belirttiğimiz yaş şartına uymuş olması gerekiyor. Gerekli belgeleri de beraberinde tamamladıktan sonra artık sürücü kursuna kayıt işlemini yaptırabilir. Sürücü kursunda trafik kuralları, sürüş becerileri ve sürücü güvenliği hakkında eğitim alınır.  .

Sürücü kursunda verilen teorik ve pratik eğitimler tamamlandıktan sonra sınav aşamasına geçilir. Teorik sınav trafik kuralları ve trafik işaretleri hakkında sorular içerebilirken, pratik sınavda sürüş becerilerinizi göstereceksiniz.

Sınavları geçtikten sonra, sürücü belgesi başvuru sürecine devam edin. İhtiyacınız olan belgeleri toplayın ve başvurunuzu yapın. Başvuru esnasında istenilen belgeler kimlik, sürücü kursu sertifikası, sınav sonuçları ve gerekli harç ücretleridir.

Başvurunuz işleme alındığında, sürücü belgesi yetkililer tarafından hazırlanacak ve size verilecektir. Bu belge, sürüş yetkinliğinizi ve kimliğinizi doğrulayan resmi bir belgedir.

Ehliyet başvurunuz onaylandığında, sürücü belgesini alabilirsiniz. Ehliyetinizi araç kullanırken her zaman yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Bu nedenle almış olduğunuz ehliyet sınıfına uygun bir araç kullanabilirsiniz.

Her sürücü belgesinin kullanabileceği araçlar farklıdır. Bunun için ehliyet başvurusunda bulunurken aslında odaklanmanız gereken sadece yaşınız değil ilerde kullanabileceğiniz araçlar olması gerekir. Daha sonrasında ehliyetinizi yükseltmek istediğinizde ekstra masrafınız ve zamanınızın gideceğini unutmamalısınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.06.2020

Nevşehir Sürücü ve Ehliyet Kursları

11.08.2022

2022'nin En Çok Satan Otomobil Modelleri

01.07.2021

Trafik Sigortası Şirketleri

19.11.2021

Otomobil Test Sürüşü Neden Önemlidir