Ehliyet Alma Sürecinde Sık Yaşanan Sorunlar

ABONE OL
Ehliyet Alma Sürecinde Sık Yaşanan Sorunlar

İlk kez ehliyet alacaksanız bu süreçte birçok aşamayı geçmeniz gerekiyor. Bu aşamalardan bazıları kolay olurken bazıları da yoğun bir dikkat gerektirir. Eğer basit gibi görülen hataları dikkate almaz ve önemsemezseniz bu durumda farklı problemlerle karşı karşıya kalmak zorunda olabilirsiniz.

Sürücü Kursu Seçimi

Ehliyet alma sürecinde en önemli şey sürücü kursu seçimidir. Çünkü sürücü kursunu seçerken ucuz olmasına ya da evinize yakın olmasına dikkat etmeniz sizin daha iyi fırsatları tepmenize neden olacaktır. Örneğin ucuz olsun diye gittiğiniz bir sürücü kursu görmeniz gereken direksiyon dersi saatini tam olarak vermeyebilir. Eğer siz direksiyon derslerini toplamda kaç saat almanız gerektiğini bilmiyorsanız o zaman size verilecek olanla yetinmek zorunda kalırsınız. Ancak daha önceden araştırma yapıp sürücü kursunun kaç saat direksiyon eğitimi vermesi gerektiğini bilirseniz o zaman kendi hakkınızı savunabilirsiniz.

Sınavdan Kaldığınızda Ödeyeceğiniz Ücret

Sürücü kursu eğitimi sonrasında ehliyet sınavına ve direksiyon sınavına girmeniz gerekir. Bu sınavlara girebilmeniz için harç ücretini yatırmanız gerekir. Bazı sürücü kursları Milli Eğitim Bakanlığına yatıracağı ehliyet sınav harcının üzerine kendi karlarını da koyarak ekstra para talep etmektedir. Dolayısıyla siz vermemeniz gereken bir ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz. Sürücü kursu kaydınızı yaptırırken bu konuları konuşmanız ehliyet alma sürecinizi daha planlı hale getirecektir.

Sınav Giriş Belgesinin Kaybedilmesi

Ehliyet ve direksiyon sınavına girebilmeniz için size sınav giriş belgesi verilecektir. Bu giriş belgesini sürücü kursundan alabilirsiniz. Bazı sürücüler eğer sınava daha zaman varsa bu belgelerini kaybedebiliyor ya da belgeyi kullanılmaz bir hale getirebiliyor. Böyle bir durumda sınav günü sorun yaşamak istenmiyorsa mutlaka belgenizi hazırlamanız gerekir. Bunun içinde sürücü kursunuzdan tekrar sınav giriş belgesi temin edebilirsiniz.

Sınava Vaktinde Gelmemek

Ehliyet ve direksiyon sınavına mutlaka saatinden önce gelmeniz gerekiyor. En az 15 dakika öncesinde sınav yerinde hazır olursanız sınava girememek gibi bir durumla karşılaşmazsınız. Eğer geliş saatinizi dikkate almazsanız geç kalmanız durumunda sınava girişinize izin verilmez.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.02.2021

Araç Klima Gazı Ne Kadar Gider, Kaç Yılda Biter

28.05.2021

Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Davası Zamanaşımı Süresi Ne Kadardır

29.03.2021

Araçtan Yola Çöp Atmanın Cezası 2021

31.05.2023

B Sınıfı Ehliyet 125 CC Motor Kullanabilir mi