Egzozda Kaçak Varsa Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Egzozda Kaçak Varsa Nasıl Anlaşılır

Egzoz, aracın çıkarmış olduğu zararlı emisyonların sürücü ve yolculardan uzaklaştırılmasında hayati bir rol oynar. Egzoz borusundan çıkarken onları daha az toksik hale getirir. Düzgün çalışan bir egzoz sisteminiz yoksa bu zehirli gazlar aracınızda sızmaya neden olabilir. Böyle bir durumda ise aracın içerisine giren egzoz dumanı zehirlenmelere kadar yol açabilir.

Egzoz Kaçağı Belirtileri

Egzozda bir sorun olduğunu onun gevşediğinde ya da yerde sürüklendiğinde fark ederiz. Çünkü aracın arkasında ve altında olan bu parça görünür bir açıya sahip değildir. Aracınızda bir egzoz kaçağının olup olmadığını tespit edebilmek için aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz yerinde olacaktır.

  1. Motorda Aşırı Gürültü

Motorunuzdan gelen gürleyen bir ses fark edebilirsiniz. Bu ses sürekli olarak devam ettiği gibi gaza bastıkça daha da fazlalaşır. Bu da büyük ihmalle sizin fark etmenize neden olur. Arızalı bir egzoz manifold contası, egzoz sızıntısına neden olur. Conta, egzoz manifoldunun boruları ile motor bloğu arasında bulunur.  

Neye baktığınızı biliyorsanız, borularda çatlak veya sızıntı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

  1. Artan Yakıt Tüketimi

Egzozda kaçak olduğunda arabanızın normalden daha fazla yakıt tüketmesine neden olur. Egzoz kaçağı, motorunuzun performans göstermesini zorlaştırır.  Bu, motorun daha fazla yakıt yakmasına yol açacaktır.  

  1. Hızlanırken Olağandışı Gürültü

Hızlanırken seslerin duyulması normaldir; ancak, egzozda kaçak olduğunda hızlanırken normalin üzerinde bir ses duymaya başlarsınız. Egzoz kaçağı olduğunda duyacağınız ses, tıkırdayan bir metal veya çınlamadır. Ayrıca, motorunuzdan daha derin bir ses geldiğini fark edebilirsiniz.

  1. Gaz Pedalı Titreşimleri

Egzozda olan sızıntının boyutuna bağlı olarak, arabanız gaz pedalında hissedilebilen titreşimler yaşayabilir. Bu his, egzoz dumanlarının küçük bir delikten hızla dışarı çıkmasıdır. Büyük bir kaçak, direksiyon simidinin hatta tüm arabanın sallanmasına neden olur.

  1. Olağandışı Koku

Egzozdan çıkan ısı plastik parçaların yanmasına neden olur. Arabanızda garip bir yanık kokusu hissettiğinizde bu egzozdan kaynaklı olabilir. Aracın içerisine egzoz kokusu ve duman dolacağından dolayı sizde rahatsızlık veren bir durum ortaya koymaya başlayacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.10.2021

Motorunuzda Karbon Birikmesini Nasıl Önlersiniz

01.06.2021

Kasko Sigortası Genel Şartları Nelerdir

04.02.2021

EGR Valfi Tıkanırsa Ne Olur

18.08.2021

Trafik Kazası Sonrası Sigortadan Para Alma