Egzoz Sistemindeki Paslanmayı Nasıl Önlersiniz

ABONE OL
Egzoz Sistemindeki Paslanmayı Nasıl Önlersiniz

Çoğu sürücü egzoz sisteminin paslanmasını önlemekte zorlanır. Çünkü egzoz sistemi hem içeriden hem de dışarıdan nem tarafından saldırıya uğrar. Bu sadece paslanma sürecini hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda egzozda kalıcı hasara da neden olabilir. Nem çamur, kir, katran ve diğer parçacık türleri yolda giderken aracın tabanına sıçrayarak tutunur.

Arabanızın Altını Düzenli Olarak Yıkayın

Aracınızın altını, özellikle egzozunuzu yıkamak, yürüyen aksamınızın aşınmasını önlemenin en kolay yollarından biridir. Aracın altının rutin olarak yıkanması toz, kir ve diğer kalıntıların çoğunu ortadan kaldırdığı için egzoz sisteminizde pas oluşmasını önlemede uzun bir rol oynar.  

Kaliteli Egzoz Sistemi Yaptırın

Çoğu susturucu metalden yapılır, ancak en iyileri paslanmaz çelikten yapılır. Paslanmaz çelik %100 pas geçirmez değildir, ancak paslanma sürecine, egzoz sistemlerinin yaygın olarak yapıldığı diğer metal türlerinden çok daha iyi direnç gösterir. Ne yazık ki, yüksek kaliteli paslanmaz çelik egzoz sistemleri, normal egzoz sistemlerinin 3 – 4 katı pahalı olabilir.

Alt Kaplama Boyanabilir

Egzoz sisteminin paslanmasını önlemenin başka bir yolu da astar atmaktır. Bir astar, metal ve elementler arasında ekstra koruma tabakası ekleyerek korozyonun oluşmasını zorlaştırır. Bazı insanlar, egzoz sistemini boyatarak susturucularında pas oluşmasını önlemede başarılı olduklarını belirtmişlerdir. Egzozu boyatmayı düşünenler için hatırlatalım ısıya dayanıklı olan boyalar tercih edilmelidir.

Cilalama Yapılabilir

Cila, düzenli olarak uygulandığında etkili bir pas önleme yöntemidir. Cila nem, tuz, çamur ve diğer pasa neden olan partiküllerin egzoz sisteminize yapışmasını önleyecektir.

En Az 30 Dakika Aracınızı Kullanın

Susturucuların paslanmaya başlamasının en büyük nedenlerinden biri, içlerinde sıkışıp içeriden dışarıya paslanmasına neden olan nemdir. Arabanızı sadece kısa mesafe kullanırsanız, susturucunun içindeki nemi buharlaştırıp yok edemezsiniz. Dolayısıyla araca bindiğinizde kısa mesafe gidecek olsanız bile en az 30 dakika çalışmasını sağlamalısınız.

Sonuç:

Ne yaparsanız yapın, egzoz sisteminizin paslanmasını önlemek yapısı gereği zordur. Bu nedenle zaman zaman kontrol ettirmek faydalıdır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.01.2021

Ehliyet Yenileme Randevu Alma Numarası Kaç

18.07.2022

DSG Şanzıman Nedir? DSG Şanzıman Sorunları

03.08.2023

Hill Holder Nedir? Nasıl Çalışır? Faydaları Nelerdir

01.04.2021

Motosiklet Kasklarının Güvenlik Standartları